Három kijevi barát a háborús helyzet ellenére sem szeretne lemondani a zene öröméről. Gondoltak egy nagyot és „abo records” néven nyitottak lemezboltot Kijev egyik használaton kívüli szeszgyárában.

Amir Hanani, Borys Stepanenko és Oleh Baranovskyi a zenés helyek elnéptelenedése okozta űrt szeretné betölteni. A lemezbolt kínálatában minden elektronikus zenei rajongó találhat számára érdekes darabot, az ambienttől és downtempótól kezdve a trance-en és house-on át egészen a technoig.

Az alapítók szeme előtt egy „alternatív helyszín” létrehozásának vágya lebegett, ami nem csak a helyi DJ-k, hanem az egész kijevi elektronikus zenei közösség találkozási pontjaként szolgálhat ezekben a nehéz időkben. A körülmények ellenére a három alapító úgy gondolja, hogy a vinyl eladások jelenthetik a kulcsot az ukrán elektronikus zenei szcéna életben tartásához.

Az újonnan megnyitott üzlet nyereségének egy része a fronton harcoló ukrán katonákhoz és egy önkéntes alapítványhoz kerül. A lemezbolt hetente háromszor – szerdán, pénteken és szombaton – 16 és 21 óra között várja az érdeklődőket.





Forrás: [Resident Advisor]