Major League néven elég sokan zenélnek vagy zenéltek. Példának okáért így hívták Tiesto & Armin Van Buuren kollaborációját és létezett egy egészen híres amerikai zenekar is ugyanezzel az elnevezéssel 2009 és 2016 között. De most nem róluk lesz szó, hanem a dél-afrikai származású Major League DJ duóról, akik szeptember 2-án kezdtek b2b-ezni, hogy aztán 75 órával később fejezzék be azt, felállítva ezzel a leghosszabb b2b világrekordját!

Az amapiano legendái ezt a bámulatos teljesítményt a Balcony Mix Xperience stream sorozat legújabb állomásán érték el. Ez még a világjárvány idején indult, és az eredeti koncepció célja az volt, hogy meghívja az afrikai elektronikus zene legnagyobb neveit, hogy élőben játsszanak az erkélyeken Johannesburg szerte.

Van a house zenének egy különleges alfaja, amit amapiano-nak definiálnak. A stílus Dél-Afrikából indult 2012-ben. Deep house, jazz és lounge különleges keveréke, amit szintetizátorok és perkusszív bassline jellemez.

A küldetés célja az volt, hogy „megismertessék a világgal az amapiano-t”. A DJ/producer-duó, akiknek valódi neve Bandile és Banele Mbere, 75 órát töltöttek a lemezjátszók mögött, ahol időnként több DJ és MC is csatlakozott hozzájuk és együtt zenéltek. 

„Fáradt vagyok, de jól vagyunk” – nyilatkozta a Major League egyik tagja, miután lement az első éjszaka. „Imádom a tömeg energiáját. Válogatott közönség van itt. Minden napra elkeltek a jegyek, csodálatos volt látni tömeget. Az emberek értékelik azt a kultúrát, amit elhoztunk.”

Annak ellenére, hogy a páros 75 órán át játszott, az eredmény mégsem számít „hivatalos” világrekordnak, ugyanis a Guinness-rekordok könyvétől senki nem volt jelen, hogy hitelesítse az eseményt.

  Egy nigériai DJ megdöntötte a maratoni szett világcsúcsát - 10 napon át zenélt

Az egyénileg felállított leghosszabb DJ-szett világrekordját jelenleg a nigériai DJ Soul Yin tartja, aki 2021 októberében egészen elképesztő módon 243 óra 30 percig játszott. DJ Obi pedig 2016-ban teljesített egy 240 órás maratont, annak ellenére, hogy féltávon már elkezdett hallucinálni.

Forrás: [Mixmag]