Bonobo november 29-én mutatja be Fragments című albumát a Papp László Budapest Sportarénában. Európai turnéjának előzenekara az elektronikát világzenével és ütőhangszerekkel ötvöző Poté lesz. Budapesten azonban az Analog Balaton is bemutatkozhat a downtempo világsztárja előtt. 

Az elektronikus zene egyik legnagyobb alakja, Bonobo négy év után tér vissza Budapestre, hogy a magyar közönségnek is bemutassa hetedik stúdióalbumát. A Fragments Simon Green érzelmileg eddigi legintenzívebb lemeze, melyen olyan zenészek működnek közre, mint Jamila Woods, Joji, Kadhja Bonet, Jordan Rakei, O’Flynn és Miguel Atwood-Ferguson. Az új albumot a kritikusok kivétel nélkül az egyik legkülönlegesebb és legerősebb Bonobo-anyagnak tartják, a közönség pedig a világ minden pontján telt házakkal fejezi ki tetszését, a londoni Royal Albert Hallban például háromszorossal.

Ahogy az őszi európai turné minden állomásán, Budapesten is Poté vezeti fel Bonobo koncertjét. A jelenleg második albumán dolgozó zenész hangzásvilágát az ütőhangszerekre építi. Bemutatkozó EP-jére olyan dj-k figyeltek fel, mint Toddla T, Annie Mac, Jamz Supernova. Dolgozott a Louis Vuitton zenei kurátorával, Damon Albarnnal és a Gorillazzal is. 

Poté mellett a budapesti bázisú elektronikus zenei duó, az Analog Balaton is bemutatkozhat az Arénában. Zsuffa Aba és Vörös Ákos kettőse zenéjében a pop és a rock dallamosságát ötvözi az elektronikus zene monotonitásával. A 2017 óta aktív zenekar a legismertebb hazai fesztiválok állandó fellépője, debütáló albumukkal, a Lenttel elnyerték az év elektronikus zenei előadójának járó díjat is.  Jelenleg új lemezükön dolgoznak, melynek anyagát egy számukra nagyon inspiratív előadó, Bonobo előtt is bemutathatják.

BONOBO – FRAGMENTS TOUR 2022 BUDAPEST
2022.11.29.
Papp László Budapest Sportaréna, Budapest
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1112991282761567
Jegyek: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/bonobo-budapest-papp-laszlo-sportarena-1293224/performance.html