A Monegros Desert Festival kétségtelenül az egyik legjelentősebb elektronikus zenei esemény a nemzetközi fesztiválpiacon. Az Arnau család által megálmodott dzsemborit 1994-ben rendezték meg először a spanyolországi Fraga városának közelében, ami Barcelonától alig 100 km-re található. Nem sok hasonló helyszínt találunk Európában, ugyanis a Monegros igazán extrém környezetbe hívja a szórakozni vágyókat, mégpedig a sivatagba!

A Monegros 2014-ben ünnepelte fennállásának 20 éves jubileumát. Akkor még senki nem sejtette, hogy hosszú időn keresztül az lesz az utolsó alkalom, hogy partyarcok tízezrei zarándokoljanak el a sivatagba. Az Arnau család úgy tervezte, hogy 2020-ban újra indítják az eseményt, azonban a koronavírus közbeszólt. Idén nyáron azonban már semmi nem szabhatott gátat. A szervezők pedig betartották ígéretüket: a 2022-es kiadás volt a leglátványosabb az összes eddigi közül. Összesen 11 színpadról szólt a zene, összesen 22 órán keresztül.  A pultban pedig olyan nevek váltották egymást, mint például Adam Beyer, Amelie Lens, Ben Sims, Busta Rhymes (eredetileg a Wu-Tang Clan érkezett volna), Charlotte de Witte, Laurent Garnier, Oscar Mulero, Paul Kalkbrenner, Richie Hawtin vagy éppen Vitalic. Itt tényleg mindenki megtalálja a hozzá illő hangzást.

Szerencsére a folytatásra már nem kell ilyen sokat várni. A tervek szerint 2023-ban is lesz Monegros, mégpedig július 29-én. Ráadásul jövőre fogják ünnepelni a 30 éves jubileumot, így aztán egészen biztosak lehetünk benne, hogy igazán különleges eseményre lesz kilátás.

A jegyértékesítés ma este 6-kor fogja kezdetét venni. Az első 5000 belépő ráadásul igazán kedvező áron lesz elérhető. Megéri még ma lecsapni a jegyekre, mert ha elfogy az első 5000 darab, akkor biztos, hogy sokkal drágább lesz a többi. Bár annyira azért nem kell aggódni, mert tavaly a normál áras jegyek sem kerültek többe, mint 80 euró.

Bővebb infó: https://bit.ly/3TltCHu