Mennyire vagy elégedett a jelenlegi repohár rendszerrel?
Mennyire fontos neked, hogy a már megvásárolt repoharat ne csak a vásárlás helyén, hanem egy másik vendéglátóhelyen/büfében is fel tudd használni?
Mit csinálsz később a megvásárolt repohárral?
Számít-e neked az, hogy a repohár csupasz, feliratozott, vagy mennyire karcos?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kérjük válaszod, hogy – a Zöld Követ Egyesülettel közösen létrehozott – munkacsoportunk felmérje a repohárral kapcsolatos fogyasztói magatartást és elvárásokat. Később pedig beépítsük a szektor számára készülő ajánláscsomagba, amelyet a jogalkotókkal is megosztunk.

A jelenlegi rendszer ugyanis átláthatatlan, ezért egy olyan új folyamatot kell kialakítani, amelynek végén a fogyasztó visszakaphatja a betétdíjat. Egy igazságosabb repohár-rendszerben a környezetvédelmi szempontoknak és a fogyasztói igényeknek is szerepet kell kapniuk. Azt szeretnék elérni, hogy a fogyasztók eldönthessék: visszaadják vagy megtartják-e a poharukat, de mindenképp legyen lehetőségük a pénzért való visszaváltásra.

A repohár-szabályozás mielőbbi módosítására azért is szükség van, mert 2023. január 1-jétől tilos lesz az egyszer használatos műanyag poharak használata.
Kérjük, válaszoddal segítsd az új repohár-rendszer kialakítását!
Kérdőívünket ezen az oldalon tudod elérni: https://szv.frequest.com/checks.php?did=Vag83OhT3yHKgGiVEhC&