A napokban jelent meg a legendás DJ / producer legújabb nagylemeze. Ez már az ötödik albuma a sorban. 1995-ben jött ki az első (At The End Of The Cliché), míg a mostani 11 éves szünet után került a polcokra. Az ‘Electronic Generations’ összesen 17 szerzeményt tartalmaz és a BMG gondozásában látott napvilágot.

Bár az előzetes hírek még arról szóltak, hogy szeptember 16-án érkezik az új hanganyag, a lemez végül csak december 2-án vált elérhetővé.

Carl Cox több neves producerrel is együttműködött az album készítése során. A ‘How It Makes You Feel‘ című szerzemény Nicole Moudaber-rel közös munka eredményeként jött létre, a libanoni származású Slash imitátorral már 2014-ben is együtt kollaboráltak a ‘See You Next Tuesday‘ készítésének apropójából.

A ‘Deep Space X’ című darab megírásakor pedig a legendás Juan Atkins is közreműködött, akit minden nagyképűség nélkül a techno ősatyjának is nevezhetünk. A detroiti DJ / producer volt ugyanis az első, aki megismertette ezt a stílust a világgal, illetve a helyi haverjaival.

A ‘Speed Trials on Acid’ című szerzemény megírása kapcsán pedig Fatboy Slim nyújtott segítséget. A big beat koronázatlan királya hamarosan Budapestre látogat, így akár arra is komoly esély mutatkozik, hogy a Carl Cox-szal közös zenéjét is prezentálni fogja a hazai közönség előtt.

Tracklist:

1. Electronic Generations (El Rancho Mix)
2. How It Makes You Feel
3. Our Time Will Come
4. Heads Up
5. Toys Out Of The Pram
6. Bring It Back
7. Deep Space X
8. Lokma
9. Keep The Pressure On
10. Get After It
11. Line Lock
12. World Gone Mad
13. Speed Trials On Acid
14. Move The Crowd
15. Apollo Beings
16. See The Sun Rising
17. Electronic Generations Reprise