Erős vizuális világ jelenik meg Simon Iddol legújabb könyvében, melynek digitálisan elérhető kiadása éppen ma látta meg a napvilágot. A 365 firka alkotója ma 2 éve, hogy elindította ezt a rajzsorozatot, és az azóta a sorozat darabjai Kaliforniától, Londonon Koppenhágán Frankfurton és Bécsen át Budapestig számos magángyűjteményben megtalálhatóak.

„Amióta az eszemet tudom mindig is rajzoltam, de sosem foglalkoztam vele igazán. Pedig még az első könyvemet is magam illusztráltam 1990-ben. A zene és a Djzés elvitte a fókuszt. Amióta visszavonultam a zenei élettől képzőművészettel foglalkozom, a magam és mások műveivel egy új hamarosan induló alkotóközösség keretein belül. Szerettem volna 2020-ban kiadni egy harminc éves különkiadást a régi könyből, változatlan szöveggel, de új rajzokkal. Mivel nagyon nem haladtam, elhatároztam hogy gyakorolni fogok és minden nap rajzolok valamit hogy kialakuljon az a vizuális világ amit szerettem volna. Nos, a régi könyvhöz azóta sem lettek kész az illusztrációk, de lett egy vadiúj!” (Simon Iddol)

Az alkotója pedig még a könyv megjelenése előtt a Wacom nemzetközi nagykövete lett. Így két évvel azután, hogy elindult a projekt, a „365 DOODLES” a mai naptól ingyenesen nézhető, és böngészhető.

„Ez a könyv egy utazás, egy vizuális stílus kialakulásának a története, amiben az út a lényeg. A végét úgyse tudja senki még, de így is elképesztően messzire jutottunk.” (S.I)