2020 elején számoltunk be először arról, hogy egy új klub nyílik Óbudán. Eleinte sokan fogadták szkeptikusan a hírt, miszerint egy ilyen apró helyet nem lehet gazdaságosan üzemeltetni és egészen biztosan elment az esze annak, aki ezt az egészet megálmodta. Alig, hogy megnyitott a Fabrika, szinte rögtön beütött a covid és az elszabadult infláció sem az üzemeltetés malmára hajtotta a vizet.

Eltelt három év, Jäger Andris, a hely megálmodója pedig azóta is töretlen lelkesedéssel fejleszti és bővíti Budapest legapróbb underground klubját.

„Három éve pont arról beszéltünk, hogy nem a mennyiség számít hanem az undeground életérzés az, ami mindenek felett áll. Ez most is így van. A filozófiánk azóta sem változott. Amit a nyitáskor mondtam, az ugyanúgy aktuális most is és a külső tényezők, mint a koronavírus okozta lezárások és a gazdasági helyzet csak még jobban megerősített ebben. A nagy klubok esetén is megfigyelhető ez a tendencia: egyre kisebb alapterületen próbálnak működni, mert másképp nem jön ki a matek.”  – foglalta össze Jäger Andris az elmúlt három év tapasztalatait.

És hogy mi a siker titka?  „Sokan furcsán néztek ránk emiatt, de akadnak olyanok, akik azóta már csődbe is mentek. Mi viszont töretlen lelkesedéssel haladunk előre. Felkaroljuk a kisebb szervezőcsapatokat és lehetőséget adunk azoknak, akikben látjuk a potenciált. Kölcsönösen segítjük és támogatjuk egymást, ezt az attitűdöt próbáljuk átadni mindenkinek, akivel együtt dolgozunk. A szervezők stílustól függetlenül segítik egymást és tanulnak egymás sikereiből és hibáiból. Ez az összefogás, ami hiányzik a magyar underground közösségből! Pedig nincsen semmi titok, hozzáállás kérdése az egész, az egymás iránti tisztelet, ami igazán számít.” – avatott be Jäger Andris a részletekbe.

Aki még nem járt Óbuda legeldugottabb kis pincéjében annak itt az ideje, hogy ellátogasson ide! Ez egy valódi menedék a belvárosi diszkók és a csillogó-villogó klubok ellenpólusaként. Az itt megrendezett partyk hangulata a régi berlini gyárbulik, illetve foglalt házak hangulatát idézi. A klub – ami az idén 100 éves óbudai harisnyagyár területén fekszik – nemrég teljes átalakításon esett át, melynek során jelentősen megnőtt a klub területe és teljesen megújult a bár, a téli szezonban ruhatár is üzemel már, a parkolás pedig továbbra is ingyenes. Itt tényleg mindig olyan érzésünk lehet, mintha hazatértünk volna, ennek megfelelően számolj kellően barátságos és befogadó közegre.

Ahogyan a három évvel ezelőtti klubnyitón, pénteken is Bernathy Zsiga live act előadása lesz az est fénypontja, a felvezetésért pedig akkor és most is Zerogee a felelős, míg a hajnali órákban Francis, a Minimal Art Family új üdvöskéje, valamint egy új és feltörekvő lemezlovas lesz hallható Беси személyében. 

Mivel a helyszín befogadóképessége véges, ezért a biztos bejutás érdekében érdemes elővételben megvásárolni a jegyeket.

Online jegyek itt: https://cooltix.hu/event/63ee362c305caa0b8f45d0af
Esemény: https://fb.me/e/3d7NBEjUj