Egészen furcsa anomáliára lettünk figyelmesek a budapesti éjszakában. Első blikkre úgy tűnik, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően a techno itthon is mindent leuralt, pedig ez egyáltalán nincs így. Bár a rutinosabb korosztály ízlésének megfelelő techno rendezvények száma erősen leredukálódott, a house színtér ugyanakkor él és virul, legalábbis szinte hetente rendeznek olyan eseményeket, ami a „progisok” számára is érdekes lehet.

Ez a szerencsés helyzet leginkább a Cinema Hall létrejöttének köszönhető. A 2011-ben életre hívott klub története példa nélküli a budapesti klubszíntéren. Tíz éves működésük során harmadszor is költözni kényszerültek, a 2021-ben megnyitott új helyszín azonban pillanatok alatt a honi house színtér legfontosabb bázisává nőtte ki magát, ahol hétről-hétre a stílus legnagyobbjai adják egymásnak a kilincset.

Április elsején ismét egy olyan előadó érkezik a népligeti partykomplexumba, aki az egyik legsikeresebb progressive house DJ-nek számít napjainkban. DJ Ruby nélkül ugyanis Málta még ma sem lenne több, mint egy szimpla turistaparadicsom. Ehelyett napjainkban – apró mérete ellenére – már pezsgő elektronikus zenei élet jellemzi a szigetet. Az általa megálmodott és elindított Pure Promotions eseményei számos generáció számára mutatta meg az utat az igényes tánczene oltárán.

DJ Ruby pályafutása a 90-es évek elején indult, az elmúlt 30 évben fellépett az összes jelentős máltai elektronikus zenei eseményen, olyan legendás nevekkel osztotta meg a pultot, mint például a Faithless, The Prodigy, Sasha, John Digweed, Carl. Cox, Paul Oakenfold, Hernan Cattaneo, Sven Vath Nick Warren, vagy éppen Guy J. Ez utóbbi számos alkalommal zenélt már a szigeten a DJ Ruby & Friends néven futó nagy sikerű rendezvénysorozaton, miközben főhősünk a sziget összes valamirevaló zenei intézményében vállalt már rezidensi szerepkört.

Miközben vendégül látta a világ zenei elitjét, ő maga is körbe utazta az egész bolygót, elkápráztatva a közönséget Sydney-től egészen New York-ig. Rengeteg klubban megfordult már és közben olyan nagynevű fesztiválokon is szerephez jutott, mint például a Timewarp, Ozora, Transmission, Love Parade, Creamfields vagy éppen a Tomorrowland Unite.

Mindezek mellett még a zeneírásra is jut ideje. Olyannyira, hogy igen csak terjedelmes diszkográfiával rendelkezik, három album és több tucat EP fűződik a nevéhez. Saját zenéinek bérelt helye van az A-kategóriás DJ-k lemezestáskájában és állandó résztvevő a Beatport sikerlistáin.

DJ Ruby első alkalommal fog Budapesten fellépni, április elsején ráadásul előreláthatólag négy órán keresztül pakolja a kedvenc progressive house zenéit a Cinema Hall – Led Room pultjában.

A szervezők az esemény rangjának megfelelően válogatták ki az est további szereplőit. A felvezetésről East Café fog gondoskodni, DJ Ruby maratoni szettje után pedig Rich & Hunter veszi át az irányítást a pultban.

Mivel a Cinema Hall Led Room-jának befogadóképessége limitált (200 fő), ezért erősen ajánlott a belépőket már elővételben beszerezni. 

Ez bizony nem tréfa, április elseje pirosbetűs ünnep lesz a progressive house hazai fanatikusai számára!

Esemény: https://www.facebook.com/events/947475383280806
Jegyek: https://oneticket.hu/progressive-budapest-with-dj-ruby-friends-9456