Bár a Bravo magazin hallatán elsősorban valószínűleg a „Szex, szerelem, gyengédség” című rovat fog beugrani elsőnek, a világ legismertebb tinimagazinjának régebbi példányait lapozgatva igazi zenetörténeti érdekességekre is bukkanhatunk. Míg annak idején egy fiatal számára nagyon is trendinek  tűnhetett minden írás, 30 év távlatából azért elég mulatságos visszaolvasni ezeket a cikkeket.

Kezdjük ott, hogy még a stílus nevét sem sikerült rendesen leírni. Azért azt tegyük hozzá, hogy a techno nagyjából 1995 környékén  robbant be Magyarországon (persze a mai viszonyokra jellemző hype-hoz képest még így is elenyésző volt a népszerűsége), vagyis 1992-ben még tényleg nagyon újnak számított a dolog.

„A Tekkno-rajongók mindig jókedvűek. Az emberek eléggé merész göncökben érkeznek. A Tekkno-alapfelszereléshez feltétlenül hozzátartozik a síp és a halogén zseblámpa. Mindenki a saját fényshow-ját mutatja be és ha szükségét érzi, a ritmikus pokol zaját sipító, éktelen kiabálással és hangokkal fokozza tovább. A Tekkno-dalok gyilkos gyorsaságúak. A DJ-k magasan fizetett specialisták. A Tekkno kivétel nélkül a késő hajnali óráig tart.”

A cikkre a The Kids Want Techno FB-csoportban sikerült rábukkanni, az egyik kommentelő pedig úgy jellemezte a szöveget, mintha „nagyanyámat keresztezték volna a google fordítóval”.


Ha szeretnél még többet megtudni a hazai és nemzetközi elektronikus zenei életről, akkor csatlakozz a a Szakkor by Primate.hu Facebook csoportunkhoz és kövess minket Instán és a TikTok-on is!