A Resident Advisor értesülései szerint jövő héten jelenik meg a Brutalismus 3000 debütáló albuma, ami egy Berlinben élő, ám szlovák házaspár – Victoria Vassiliki Daldas és Theo Zeitner – 2020-ben elindított szerelemprojektje. A szláv gyökereken egyáltalán nem csodálkozunk, hiszen a Brutalismus 3000 zenéje olyan, mintha Vladimir Dubyshkin és Tommy Cash hangzásvilágát keresztezték volna egymással. A gabber kultúrából táplálkozó újvonalas techno talán legaktuálisabb előadóit köszönhetjük bennük.

A Berliner Zeitung kérdésére így elemezte Theo a Brutalismus 3000 zenei világát: „Erős befolyással bír ránk a gabber és hardstyle színtér, hangzásvilágunk valahol a DAF és a Blümchen között mozog félúton. Általánosságban elmondható, hogy mindketten nagyon szeretjük a punkot, és ebből igyekszünk valamennyit átemelni a kissé megrekedt techno világba.”

A recept úgy tűnik, hogy bevált! A Brutalismus 3000 élő fellépéseit rendszeres teltház kíséri, dalaik több milliós hallgatottságot produkálnak a Spotify-on. “Satan Was A Babyboomer” című szerzeményüket már majdnem 9 milliószor indították el, „Die Liebe kommt nicht aus Berlin” című single-hez pedig a napokban videoklip is készült.

Az Ultrakunst névre elkeresztelt debütáló album április 7-én lát napvilágot a Live From Earth és a WITH gondozásában. Összesen 11 szerzeményt tartalmaz. A duó ezután egy 12 állomásból álló európai turnéra indul, mely során május 19-én Budapestet is érinteni fogják.

Youtopia pres. Brutalismus 3000 Ultrakunst Tour at Arzenal / 19 May 2023
Esemény: https://www.facebook.com/events/517269033921529