Nyakunkon a hosszú hétvége, jön a majális, kezdődik az open air szezon!

Némi késéssel ugyan, de a tavasz visszavonhatatlanul megérkezett. Az éjszakai órákban még számíthatunk egy kis hidegre, napközben azonban már igazán kellemes az időjárás. A Fabrika minden eshetőségre felkészült, semmit nem bíznak a véletlenre, három bulival fognak jelentkezni a hétvégén, kettőt a house jegyében, egyet pedig a techno oltárán fognak megrendezni. A vasárnapi esemény ráadásul az első open air rendezvény lesz az idén 100 éves óbudai harisnyagyár udvarán! Lássuk hát a részleteket!

A hétvégi menet már péntek este 8-kor útjára indul. Ez lesz a „Lost In Space” csapatának első bulija a titokzatos mini klub falai között. Nevüket az 50-es 60-as évek régi képregényei ihlették, innen ered az űrhajós inspiráció, ami a grafikán is visszaköszön. És hogy mi várható zeneileg? Ha nagyon körül kellene írni, akkor ez egy modern minimal-deep-tech house világ, angol, francia, vagy épp holland, német arcok által inspirált zenékkel, nem ro-minimal, de nem is a tech-house világa. Az est különlegessége, hogy James Cole (aki a Lost In Space senior lemezlovasa), valamint Andrija Jäger (aki a Fabrika klubtulajdonosa) egy 4 órás B2B szettel fognak készülni. A példájukat követve Attis-Ears és Luiz is egy közös szettel készülnek, az estét pedig Oliver Sch fogja felvezetni a fiúknak.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1741400052976037

Aki keményebb ütemekre vágyik, az is megkapja, szombaton ugyanis a techno kerül terítékre. Ez lesz immáron a negyedik Kindergarten buli a klub falai között. A Primate.hu csapata által megálmodott sorozat a techno szinte teljes palettáját felvonultatja, leszámítva a napjainkra oly jellemző vadhajtásokat. Ha úgy érzed, hogy nem találod a helyed az egyre nagyobb divathullámokat generáló jelenlegi technoközegben, akkor itt biztosan megleled a számításaidat! A buli érdekessége, hogy a Fabrika közönsége által jól ismert Smole első alkalommal fogja bemutatni az Eloms névre keresztelt techno és techno közeli alteregóját, amely a deep techno, Detroit és mindenféle okos hangzásra fog fókuszálni. A fellépők listáját erősíti Fourk, aki a korábban rá jellemző gyorsabb, indusztriális vonaltól fokozatosan eltávolodva mostanra egy némiképp lassabb, kiforrottabb és érettebb hangzásvilágot létrehozva fogja egyszerre három sávon megszólaltatni a zenéket. Cosmic Xplorer is hasonló utat fog bejárni, megidézve a techno mélyebb, füstösebb és hipnotikusabb hangzásvilágát. Ben Dover a proper hangzásból indulva fokozatosan emel a tempón, szettjét számos korábbi classic szerzemény is színesíteni fogja. A reggeli zárást Nicolaus Made fogja prezentálni, hangzásvilágára a dark, illetve a hard techno a jellemző.

Esemény: https://www.facebook.com/events/175334845414434

A hétvégi maraton vasárnap is folytatódik, hiszen elsején úgyis munkaszüneti nap lesz, úgyhogy bőven marad időnk a regenerálódásra. A MAF Open Air-re keresztelt esemény két dolog miatt is emlékezetes lesz. Egyrészt ezen a bulin fogjuk megünnepelni Jäger Andris szülinapját, aki a napokban lépett be a krisztusi korba. Április 30-án kezdődik az open air szezon, ami azt jelenti, hogy ez a buli már az új teraszon kerül megrendezésre, ahol egész nyáron egymást fogják érni az események! Maratoni éjszakára lesz kilátás, a fellépők listáját ugyanis majd két tucatnyi DJ fogja színesíteni, akik elsősorban a rominimal / microhouse világát fogják prezentálni. Nézzük is a fellépők listáját abc sorrendben: Abyss, Adano, Andrija Jäger, Boti, Dan Loyaco, Dubtist, D-Stroy, Edu Sono, Eric Stefan, Hansey, Monocron, MÖB, NDR, Oxcart, Petra, Sheila, Steve Deluxe, Vāda, YME.

Esemény: https://www.facebook.com/events/759866675770470

A titkos rave bulik helyszínéül szolgáló Fabrika már három éve megnyitotta kapuit. A folyamatos fejlesztéseknek hála nagyobb lett a tánctér, több a pihenős rész, az újonnan kialakított bár pedig meglepően jó áron fut.

Az idén 100 éves óbudai harisnyagyár területén fekvő intim helyszín, a családias hangulat, az ódon falak, a Corvintetőröl megörökölt Martin Audio hangládák, sejtelmes fények és füstgép gondoskodik arról, hogy teljesen elvesszünk a térben és időben.

Mivel a helyszín befogadóképessége erősen limitált, érdemes előre megváltani a jegyeket a biztos bejutás érdekében, ugyanis a Fabrikában bármikor esélyes a teltház.