Egyre gyakrabban merészkedtünk ki az offline térbe, több helyszínt is belaktunk már a fővárosban. Idén pedig életre hívtuk a Kindergarten névre hallgató eseményünket, amivel június 2-án immáron ötödik alkalommal fogjuk birtokba venni a Fabrikát.

Az eddigi bulik minden várakozásunkat felülmúlták! Olyan nagyszerű vibe szokott kialakulni a tánctéren, amiről nem is mertünk álmodni. És ez a flow aztán általában egészen a zárásig ki szokott tartani. Mindenki beleteszi a maga részét, leginkább azzal, hogy pozitív energiával tölti meg a klubot. Pont ilyen közönségről álmodtunk!

Pénteken pedig nem is lehetne más a célunk, minthogy megismételjük azt, amit idén eddig már négy alkalommal is átéltettünk. Sőt, ha lehet, akkor még túl is szárnyaljuk! Ezúttal 8 DJ-t is elhívtunk zenélni. A fellépők listáját igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy hidat teremtsünk múlt, jelen és jövő között. Szeretnénk bemutatni a techno minden aspektusát, az experimentális, proper hangzástól, a tribal / classic / groovy zenéken át egészen az industrial és a hardtechno ütemekig.

A maratoni éjszaka egy különleges live act produkcióval veszi kezdetét Stilnox jóvoltából. Az analóg vasakból érzéki, hipnotikus, eklektikus, üdítő techno fog szólni. Bordás Máté projektje egzotikus elemekkel dúsított táncoltató kísérletezés, akit az elektronikus zene ambient-vonala mindig is érdekelt, majd 2019-bet vetette bele magát a techno világába. Főleg az analóg és live act formában való zenélés szabadsága és izgalma vonzza. Produkciója bekerült a Keret Kikeltető idei 30-as shortlistjébe is.

Shammael korábban már bizonyított a Szakkör bulinkon is. Az általa prezentált intelligens és hipnotikus techno hangzás tökéletes felvezetésként szolgál.

Smole sok évtizedes rutinnal megáldott partihuligán, aki tinédzser kora óta járja szorgalmasan a bulikat. Rendszeres fellépője volt a Corvin Club és az R33 legendás maratoni eseményeinek és a Fabrikában is gyakran meg szokott fordulni, A legtöbben elsősorban house dj-ként gondolnak rá, pedig van egy sötét, techno orientált oldala is, amit a Kindergarten eseményein szokott bemutatni.

Gingershot már az előző alkalommal is bizonyított egy b2b keretében, ezúttal szólóban is bemutatja képességeit. Szettjét különleges játékosság és változatosság jellemzi. Folyamatosan keresi azokat a zenéket, amivel váratlan húzhat, ami egy szokatlan aspektusába repíti a táncolókat. Eklektikus hangzásvilágát groove-mental-hard-industrial technoként lehetne a legtalálóbban jellemezni.

A fellépők táborát erősíti Ben Dover, aki várhatóan classic technoban gazdag szettel fog készülni. Játékideje alatt garantált a maximális energiaszint.

A Kindergarten bulik történetében első alkalommal lesz külföldi fellépőnk, ráadásul rögtön ketten is! Yvns Algériából, Arash Ete pedig Iránból érkezik. Nem lesz ismeretlen számukra a hazai közönség, hiszen mindketten Budapesten élnek és egyre gyakrabban találkozhatunk velük a pult mögött. Arash Etebarian még Teherán underground közösségében ismerkedett meg a dj-zés rejtelmeivel, szettjében leginkább a hipnotikus és tört hangzás, acid, hardgroove és 90’s techno / trance hangzás elegye köszön vissza.

Hasonló zenei vonalra számíthatunk Yvns részéről is, proper oldschool, hardgroove techno keveredik egymással, megfűszerezve néhány klasszikus slágerrel a 90-es évekből.

NØCHØICE nevét jól ismerheti a Fabrika közönsége, hiszen egyre gyakrabban mutatja be képességeit a saját szervezésű Outrage, illetve a Tranzistor eseményein. Stílusát leginkább schranz és hardtechno jellemzi. Az a fajta döngetés, amit mi is a legjobban szeretünk, mindenfajta hatásvadász és trendi kliséktől mentesen.

A titkos rave bulik helyszínéül szolgáló Fabrika már három éve megnyitotta kapuit. A folyamatos fejlesztéseknek hála nagyobb lett a tánctér, több a pihenős rész, az újonnan kialakított bár pedig meglepően jó áron fut. Ha úgy érzed, hogy nem találod a helyed az egyre nagyobb divathullámokat generáló jelenlegi technoközegben, akkor itt biztosan megleled a számításaidat. A lemezjátszók mögött összesen három generáció fogja képviseltetni magát, és a tánctéren is hasonlóra számíthatunk. Az előző buliban pedig már kiderült, hogy igazi közösségként tud együtt működni a közönség.

Az idén 100 éves óbudai harisnyagyár területén fekvő intim helyszín, a családias hangulat, az ódon falak, a Corvintetőröl megörökölt Martin Audio hangládák, sejtelmes fények és füstgép gondoskodik arról, hogy teljesen elvesszünk a térben és időben. Mivel a helyszín befogadóképessége erősen limitált, érdemes előre megváltani a belépőt a biztos bejutás érdekében!

KINDERGARTEN @ FABRIKA (2023-06-02) w/ Yvns (Algeria), Arash Ete (Iran), Gingershot, Stilnox (live), Shammael, Smole, Ben Dover
Esemény: https://www.facebook.com/events/559536039628603
Jegyek: https://cooltix.hu/event/6467a405b6d7606f6a02ce8f