A techno népszerűbb, mint valaha. Nem csak itthon, hanem bárhol a világban. Budapesten egy átlagos hétvége alatt akár tucatnyi rendezvény közül lehet válogatni, azonban az előremutató és komoly hozzáadott művészi értékkel bíró eseményeket szinte nagyítóval kell keresni. Szerencsére azonban vannak üdítő kivételek. Ilyen például a Grid csapata is. Ők hozták el legutóbb Dave Clarke-ot is az Arzenálba, most pedig szintén hasonlóan nagy dobással készülnek a Soroksári úti műintézmény falai között. Szombaton ugyanis Freddy K és Stef Mendesidis érkezik, utánóbbi ráadásul live szettel fog készülni! 

Freddy K 1993-ban, mindössze 21 évesen indította rádióműsorát, a Virus napjainkban is nagy sikerrel fut. Egy évre rá leszerződött a legendás ACV kiadóhoz, ahol kiadta első EP-jét. 1995-ben jelent meg debütáló albuma, a Rage Of Age – aminek hangzását két kedvence, a Chicago acid és a rock inspirálta – ez egyből meghozta neki a nemzetközi ismeretséget is. Miután a Virus elérte a csúcsot, az ACV-vel pedig bejárta a világot, Freddy K felhagyott a DJ-zéssel és háttérbe vonult. Útjára indították az Elettronica Romana nevű kiadót, Donato Dozzy és Giorgio Gigli is itt jelentette meg az első EP-jét. Freddy K 2009-ben költözött Berlinbe, ahol rövidesen megalapította a KEY Vinyl elnevezésű labelt, ahol többek között Hector Oaks is bontogatta a szárnyait. Újra elkezdett zenélni, kedvenc berlini klubunkban, az ://about blank-ben nem ritkán 12-16 órát áll a lemezjátszók mögött. Ilyenkor pedig a techno teljes spektruma terítékre kerül, legyen szó Soft Cell, WestBam vagy éppen Bronski Beat szerzeményeiről. 2013-ban zenélt először a Berghainban. Szerinte egy DJ szett utolsó 20 perce a legfontosabb, úgyhogy már csak ezért is érdemes a legvégsőkig maradni! Hallgassátok csak meg az egyik legfrisseb mixet, amit a HÖR adásában készített el. Esély sincs arra, hogy megtudd a teljes tracklistet, pedig az összes zene magával fog ragadni!

Míg Freddy K rutinos öreg rókának számít, Stef Mendesidis az újabb generációt képviseli, bár már ő is a harmincas éveit tapossa. A görög származású DJ / producer a volt Szovjetunió területén látta meg a napvilágot, a fiatalkorát azonban már a mediterrán országban, egészen pontosan Szalonikiben tölötte. Itt szippatotta be magába a rave-ek világa. Később Moszkvába tette át a székhelyét. 2013-tól pedig már a legendás helyi Monasterio klub rezidenseként tevékenykedett. DJ-ként élmény nézni a játékát, 4 lemezjátszót használ egyszerre. Nála aztán tényleg nem jut idő másra, mint a potméterek csavargatására. Ha pedig szereted a classic hangzást, akkor ő lesz a te embered, ugyanis legtöbbször a régi zenékből merít. Stef Mendesidis DJ-játéka az a bizonyos „next level”, amire csak a legnagyobbak képesek. Szerintem ez a képessége már bőven feljogosítaná őt arra, hogy a legjobb európai klubokban lépjen fel, de ő producerként is az élre tör! 2015-ben jött ki az első EP-je egy fehérorosz label, az Energun Records gondozásában. Tehetsége folyamatos utat tört magának, így később a Clergy és a Ben Klock vezette Klockworks címkéje alatt is jöttek ki munkái. Stef Mendesidis azonban állandóan új babérokra törik, ezért egy ideje már nem vállal DJ-szetteket, kizárólag LIVE produkciókban gondolkodik.

A Vault és a Rebels Entertainment összefonódásából létrejött GRID neve garanciát jelent a minőségre. Fellépőiket a techno legmagasabb polcáról válogatják, a minőségi kritériumokat maximálisan szem előtt tartva.

Esemény: https://www.facebook.com/events/3441004226182467
Jegyek: https://cooltix.hu/event/64484ade50db654a34769f11