A nyár utolsó napját követő első szombaton, a várhatóan még mindig forró szeptember 2-án komoly mennyiségben érkeznek az Inotai hőerőműhöz a technofőváros ismert arcai.

Remélhetőleg kevesek figyelmét kerülte el, hogy idén először rendeznek olyan, főképp előremutató elektronikus zenékre fókuszáló fesztivált Magyarországon, ami egyben fényművészeti kiállításként is fog működni – nem csak a fülek, de a szemek is megkapják a magukét, ráadásul mindezt egy elképesztő méretekben tornyosuló ipari komplexum területén (és egyébként alig 1 órára Budapesttől).

De az INOTA Fesztivál nem csak az érzéki legtaglózás miatt lesz vonzó, hanem azért is, mert miután pénteken felavatta a dj-pultokat Oscar Mulero, Lewis Fautzi, KI/KI és sokan mások, szombaton agyonkeresett berlini producerek és dj-k komplett sora veszi át az uralmat a dekkek felett.

Délután például már az a Paramida melegít be a szabadtéri helyszínen, akinek dj-szettjei reményteliek, de szokatlanok, dallamosak, de valószínűtlenek, tele vannak gyönyörrel és meglepetésekkel. Legyen az olasz dream house, ellenállhatatlan new beat vagy high energy technó, ha valaki, akkor ő valóban elkötelezett a műfajokon és korszakokon átívelő kincskeresésben. Tőle kapásból a mosolygós eufória nagykövete, Palms Trax veszi át a stafétát, akinek a naptára gyakorlatilag az első, 2013-as Lobster Theremines megjelenése óta tele van.

Az aznapi lineuphoz csatlakozik még a mindig vad meglepetésekben utazó, török származású Nene H, aki egy ízben menyasszonyi ruhában robbantotta fel a Berghain táncterét – ő ezúttal a ghánai-amerikai Akuával fog b2bezni -, valamint a nyers, de változatos technó műsoraival kontinensszerte rajongókat toborozó Tigerhead, aki alig pár éves pályafutása alatt olyan krediteket csaphatott a hóna alá, mint a Boiler Room, a Griessmuehle vagy az About Blank dj-pultjai, illetve a HÖR fürdőszobája.

A Turbinacsarnokra a fekete koronát minden bizonnyal Lucinee és Sept helyezi fel a VOXNOX kollektíva képviseletében, ami az elmúlt pár évben a német főváros úthengerhatású, meg nem alkuvó különítményeként vonult be a raverköztudatba. A VOXNOX misszióját így jelöli meg: “elkötelezettek vagyunk a nyitott, befogadó környezet megteremtése mellett, ami tiszteletben tart mindenkit, bárhonnan is jöjjön. Célunk, hogy dörgő hanggal szólaljunk fel a diszkrimináció és az egyenlőtlenségek ellen.”

És hogy korszakos keretekbe ágyazódjon ez az egész, Berlin élő legendái, az új albumát Inotán bemutató Extrawelt és az energiájából veszíteni képtelen Ellen Allien is betér hozzánk az erőműbe szombaton.

Bővebben: www.inotafestival.hu

Jegyek: https://inotafestival.hu/jegyek