Itt a jó idő, irány a szabadtér és a jó levegő! Össze akarod kötni a kellemeset a hasznossal? Akkor irány Palkonya! 

Az alig 200 főt számláló aprócska kis településről tavaly írtunk először. Palkonya a borvidékéről híres Villányi-hegység északkeleti oldalán fekszik, Villánytól mindössze 4 km-re. A község legnevezetesebb műemlékegyüttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor. A dübörgő turizmus és a jó zene általában ritkán jár kéz a kézben, azonban szerencsére a Baranya megyei régióban más a helyzet.  És ez a Haraszti Birtok csapatának köszönhető.

A palkonyai szőlőhegyen – mindentől távol – megbújó Haraszti Birtok csodálatos panorámával és energiával bír. Kevés ideálisabb helyszínt lehet elképzelni a feltöltődéshez. Erről tanúskodik az Irie Maffia által életre hívott Palkonya Hangja elnevezésű minifesztivál és megannyi esemény, ami a minőségi elektronikus zene oltárán került megrendezésre az elmúlt években. A szervezők ragaszkodnak ahhoz, hogy a zene kizárólag vinyl-en szólalhat meg, ami egyértelműen egyfajta minőségi szűrőt jelent a zenei programokat illetően.

A csapat pedig elképesztően sokat dolgozott azon, hogy 2023-ban még az eddig megszokott magas színvonalhoz képest is rátegyenek egy lapáttal. Éppen ezért számntalan csinosítást és fejlesztést vittek véghez, amit az április utolsó hétvégéjén lezajlott grand opening óta már az idelátogatók is megtapasztalhattak. A két napos eseményről aftermovie is készült.

Az idei szezonra összesen nyolc nagyobb esemény lett betervezve. A nyitóhétvége után a Pünkösdi Nyitott Pincék elnevezésű esemény következett a sorban, egy héttel később pedig rögtön egy három napos fesztiválnak adott helyet a Haraszti Birtok, ahol tudatos gondolkodású emberek ismerkedhettek meg a jóga különböző ágaival és magával a jógafilozófiával, valamint önmagukkal. A jógaoktatók gondosan komponált mozdulatai és rezidens Dj-ink ellazító ütemei tökéletes egymásra hangoltsággal segítettek elengedni a feszültségeket és ezzel együtt felszabadítani az energiákat. Mindezt egy elképesztő természeti környezetben, ami tovább emeli az egész érzést.

A nyár első igazán nagyszabású elektronikus zenei találkozójára június 16-18. között fog sor kerülni. A név ne tévesszen meg senkit, a Birtok Techno Garden nem feltétlenül a keményebb ütemekről fog szólni, és a fellépők névsora is erről tanúskodik. A két napos dzsembori alkalmából a deep house, deeptechno, dubtechno és a klasszikus progressive house hangzás is terítékre kerül.

Akik a zenéért felelnek: Cheeky • Garpo • Erro • Roland Handrick • Szamy • Bodoo • Peter Bernath • Spyral • Mill • MilkyMan • Tsu • Heller

A belépőjegyek június 16. péntek 14:00-tól június 18. vasárnap 10:00-ig szólnak, napijegyek nem kerülnek értékesítésre.
Esemény: https://www.facebook.com/events/834545541012367

Ezután egy kisebb szünet következik, majd augusztus 11-12-én érkezik a Birtok Electric, a szezon finálé időpontjára pedig a szüreti szezonhoz igazítva, szeptember 16-án fog sor kerülni.