Aki ott volt a 2009-es Depeche Mode-koncerten, annak nem ismeretlen az a jellegzetes indusztriális hangzás, ami Bryan Black-et jellemzi. Akkor ugyan még Motor néven, de a Mode előzenekaraként lépett színpadra a Puskás Ferenc Stadionban. Ez idő alatt készült közös dal Martin Gore-ral, de dolgozott együtt Gary Numannel is, sőt, korábban Prince hangmérnökeként dolgozott Minneapolisban.

Black Asteroid alteregójával azonban már egy teljesen önálló és még inkább sajátos hangzást alakított ki, amely sokkal inkább a techno irányába nyitott, azonban bőséggel merített az EBM és a dark wave vonalából, aminek eredményeként egy rakás ikonikus kollaborációt hozott össze. Hogy csak néhányat említsünk: Cold Cave (aki a Depeche Mode mostani turnéján szerepel szupportként), Zola Jesus, vagy épp. divatguru Rick Ownes felesége, Michel Lamy. Első nagylemeze ezen a néven a techno-legenda Chris Liebing CLR kiadójánál jelent meg, azóta pedig adott már ki a legforróbb berlini EBM és post-punk zászlóshajó aufnahme + wiedergabe-nál is.

A Fekete Zaj által a kortárs hazai techno legnagyobb kaliberű helyszínére szervezett eseményén azonban nem csak ő lesz jelen, hanem egy különösen izgalmas és sajátos hazai szupport is részt vesz. 

Gazdag István a hazai EBM legendás alakja és úttörője évtizedek óta, aki First Aid For Soul produkcióját megacélozva First Aid Tech néven érkezik az Arzenálba, bemutatva legújabb technoid cuccait. Szintén izgalmas bemutatkozást tesz a hazai indusztriális techno jól ismert alakja, Man + Machine, aki itt tárja először a közönség elé live produkcióját Men + Machine néven, amelyben (többek között) a BAAB zenekarból ismert Horváth Barnszszal kiegészülve fog egy masszív, gitárral, vokállal és szintetizátorokkal feltuningolt szettet adni. Rajtuk kívül pedig ott lesz Detective Kelly, aki szintén a hazai techno egyik legismertebb alakja (nem mellesleg közismert Depeche Mode rajongó, aki épp 2009-ben Andy Flatcherrel osztozott a színpadon a zenekar koncertje után), valamint Rot, aki a legjobb értelemben vett rendkívül zajos Pure Hate kiadó főnöke, illetve fellép az EBM és Italo vonalat itthon talán legtisztábban képviselő DJ Syncbutton is.

Június 24-én tehát egy egészen ínyenc ipari-techno-punk fúzióban fog tobzódni az Arzenál, méghozzá a Fekete Zaj által összeolvasztva.

Esemény: https://www.facebook.com/events/597146675848186 
Jegyek: https://tixa.hu/blackasteroid_arzenal