A hazai house rajongók körében valószínűleg senki előtt nem szorul bemutatásra a Prime FM csapata, hiszen hosszú évek óta szállítják kiapadhatatlan lelkesedéssel és nagy műgonddal összeválogatva a stílus nemzetközi nagyágyúit és feltörekvő tehetséget.

Különös vonzalmat éreznek az argentin vonal képviselőinek irányába. Ezen persze nincs is mit különösen csodálni, hiszen a progressive house világában kétségtelenül Argentína az egyik legjelentősebb bázis. Innen indulva kezdte el bontogatni szárnyait például Hernan Cattaneo, és helyezte el a a korábban leginkább csak a labdarúgás által ismert, 46 millió lakosú országot a világ elektronikus zenei térképére. A többieket mondhatni már csak a kikövezett út várta. Innen indult Fernando Ferreyra és Mayro, Marcelo Vasami, Ezequiel Arias és Sebastian Busto is. További közös pont bennük, hogy mindannyian zenéltek már Budapesten (legalább egyszer, de leginkább többször), utóbbi pedig most szombaton újra a hazai közönég vendégszeretetét fogja élvezni. Kétség nem fér hozzá, a magyar és az argentin progressive house szcéna legendásan jó kapcsolatot ápol egymással!

Sebastian Busto Argentína fővárosából, Buenos Aires-ből érkezik. DJ -ként és producerként is komoly elismerést vívott ki a progresszív house szcénában szerte a világon. Saját szerzeményei olyan nagynevű kiadók gondozásában láttak már napvilágot, mint például a Sudbeat, The Soundgarden, Replug, Movement és a Dreamers. A zenéket a stílus legnagyobb ikonjai szokták pörgetni hétről-hétre, elég csak Hernán Cattaneo, Nick Warren, Guy J, Guy Mantzur, Eelke Kleijn, vagy éppen a napokban a Balaton Sound nagyszínpadát felrobbantó Armin Van Buuren nevét megemlíteni.

Sebastian Busto sok éven át tevékenykedett a stílus etalonjának számító Proton és Frisky Radio műsorvezetőjeként, jelenleg pedig az argentin illetőségű Metrodance Radio-nál szerepel hasonló pozícióban.

2017-ben debütált először DJ-ként Európában, fellépett már az Amsterdam Dance Event-en, Olaszországban, Máltán, Szerbiában és a budapesti közönség előtt sem ismeretlen a neve. Legutóbb tavaly novemberben zenélt nálunk a Cinema Hall LED Room-ban játszott emlékezetes és nagysikerű szettet. A mix ráadásul vissza is hallgatható, lásd feljebb!

2021-ben alapította meg saját kiadóját, a Moonlight jelenleg 11 megjelenésnél tart, a legutóbbi release június 23-án látott napvilágot. Emi Galvan EP-jét Sebastian Busto egy remix-szel támogatta meg. Július 8-án egészen biztosak lehetünk benne, hogy ez a zene is felcsendül. És még sok másik, hiszen az előrejelzések szerint argentin hősünk egy extra hosszú szett keretén belül fogja bemutatni aktuális kedvenceit. Azt pedig már csak zárójelben jegyeznénk meg, hogy aznap Hernan Cattaneo is Budapesten fog zenélni egy dayparty keretein belül, vagyis a két buli simán működhet egymás után.

Ahogyan azt a Prime FM csapatától már megszokhattuk, ismét hamisíthatatlan argentin őrületben lehet tehát részünk július 8-án az Akvárium Lokálbanban. Ha szereted a feszes groove-okon alapuló progressive house ütemeket, akkor ez a te bulid lesz!

A megfelelő fel- illetve levezetésről a stílus három hazai veteránja, Kühl, Rich, Hunter és Christian Gainer fog gondoskodni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1017573709408748
Jegyek: https://oneticket.hu/prime-fm-akvarium-230708