Tavalyi esztendőben már szó esett Viktor Abai munkásságáról, zenei megjelenéseiről, azonban az idei évben sikerült túlszárnyalnia a 2022-es év eredményeit. Az ‘ESCAPE” című EP a második bejegyzett kislemeze a legendás portugál Naked Lunch Records-nál, amely a mai naptól elèrhetō, illetve megvásárolható Beatporton: https://www.beatport.com/release/escape/4182249

Gray Atmosphere
Noises from the other side
Escape

Mindhárom track a klasszikus középtempós csarnok technora jellemző hangzást idézi, az erőteljes lábdobot kombinálva a kiteljesedő bassline-al, amely azonnal arcon csapja a hallgatót. Ezen felül a strukturált felépítés, a letisztultság és az egyszerűség kombinációja nyújt elképesztő atmoszférát a hallgató számára. Bátran állíthatjuk itt is, a kevesebb valóban több.

Azonban nem ez az első megjelent munkája az idei évben a hazai előadónak, mivel már kora tavasszal megérkezett az első megjelenése a holland bázisú Scena_731 Recordings-nál, ahol a „Contaminated Cultre Part III.” címre keresztelt válogatás keretein belül jelent meg a „Difficult Way” című szerzeménye. Az albumon olyan nagynevű művészekkel szerepel együtt, mint AEIT (Sacred Court), JASSASS (Paula Temple- Noise Manifesto), és nem utolsó sorban a japán techno legenda Ryuji Takeuchi.

Ezt követte áprilisban egy újabb EP, ami a Berlinben aktív Lady Maru (Gegen Berlin rezidens DJ, színész, akit legutóbb a „Le Pupille” című Disney+-on is elérhető rövidfilmben is láthatunk) nevéhez köthető és a FORZA MEGNETICA nevet kapta, amelyre Viktor készített egy remixet.

Ez a kislemez a londoni székhelyű Revok Records-nál látott napvilágot, ahol először tavaly jelent meg az előadó munkája, akkor Lesser Of-fal együttműködve.

Nem is kellett sok időnek eltelnie a kooperáció folytatásához, ugyanis múlt hónapban jött ki a második közös EP az olasz származású művésznővel, ahol az eredeti zenét komponálta Viktor, míg a remixet Lady Maru. Az EP címe: CLOSER. A Revokkal való szoros együttműködés továbbra is fennáll, nagyon szeretik Viktor munkáit, így folyton új felkérésekkel bombázzák a fiatal előadót.

Augusztusban várható egy újabb EP, amely a „Sacred Place” névre hallgat, együttműködve egy feltörekvő francia producerrel Kwozars-al, a track újragondolását pedig a már indusztriál techno berkein belül jól ismert HATELOVE kèszítette (Sacred Court, Gegen Records, Tama).

Szintén a következő hónapban, egészen pontosan augusztus 2-án érkezik egy friss track, ami a „Dragonfly” címet viseli és a Párizsban aktív producer / DJ Ket Robinson kiadójánál landol, a KR Records-nál. A label egyébként rengeteg „A” kategóriás előadó munkáját publikálta korábban, többek között: Kwartz, VSK, Pfirter, Charlie Sparks, KAISER, Pär Grindvik. A válogatáson pedig a hypnotic Techno egyik elismert alakja, Linear System mellett szerepel Viktor neve.

A Diffuse Reality Records ismerősen hangozhat sokak számára, akik rengeteg friss zenével látják el a közönséget rendszeresen és előszeretettel jelentetik meg vinyl-en is az artistok munkáit. Számos ismert előadó munkája került bejegyzésre itt is, többek között: Anetha, Endlec, Jerm, és Non- Reversible.

A barcelonai székhelyű labelnek egy 6 trackből álló EP-t pattintott Viktor, melynek címe „Born In 1989„-re hallgat. Stílusát tekintve a zenék szintén a hypnotic vonalat képviselik, ugyanakkor itt már találkozhatunk 145 bpm-es tempóval is, tehát igazán izgalmas kompozícióhoz lesz szerencsénk, amit egyszerűen muszáj hallani, szóval várjuk nagyon a közelgő megjelenés napját.

A kiadó feje pedig múlt hónapban meginvitálta Viktort Barcelonába az OFF WEEK ideje alatt, egy helyi privát klubba játszani, ahol felcsendült több hazai top producer (Aladarus, Raul Young, Dave Wincent) zenéje, valamint saját munkáit is lehetősége volt prezentálni a spanyol közönség számára.