Bár múlt héten még annak is fennállt a veszélye, hogy elmarad a rendezvény (a biztosítását végző szervekkel való megállapodás hiánya miatt), végül 300 000 raver gyűlt össze Berlinben.

A Loveparade alapítójaként is ismert Dr. Motte által megálmodott esemény röviddel délután 2-kor startolt. A menet a Brandenburgi kaputól indult és a Június 17. utcán végig haladva tett egy kört, majd fordult vissza a Tiergartennél található győzelmi oszlopnál.

A látogatókat 35 fokos hőség fogadta, a mentősöknek 150 alkalommal kellett intézkedniük, végül 53-an szorultak kórházi ellátásra. A szervezők vasárnapra közös takarítós aftert szerveztek, hogy megtisztítsák a környéket az előző napon felgyülemlett szeméttől. Ezen az akción számos DJ is részt vett, akár csak Mark Reeve, aki előző nap két kamionon is játszott, A Rave The Planet fellépői között olyan nagynevű DJ-ket találhattunk idén, mint például Dr. Motte, Westbam, Klaudia Gawlas, Nakadia, Anja Schneider, vagy éppen Alan Oldham.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ПАРАЛИЧ (@paralich00) által megosztott bejegyzés

És legnagyobb örömünkre – a Rave The Planet történetében először – Paralich személyében magyar fellépő is zenélt a felvonuláson! A Time Machine kamionján Lady Maru, Jens Mahlstedt, és Colin Van Wye társaságában osztozott a pulton a Dead End alapítója.  A budapesti éjszakából ismert kollektíva fő motorja kétségtelenül az egyik legfoglalkoztatottabb hazai név lett a nemzetközi piacon, napjainkban már többet zenél külföldön, mint itthon. Mondjuk mi ezen nem csodálkozunk. Már két évvel ezelőtt megírtuk róla a „10 feltörekvő hazai techno DJ-ről” szóló cikkben, hogy benne látjuk a legnagyobb spirituszt. Bár ilyen jelentős nemzetközi sikerekre talán még mi magunk sem gondoltunk volna akkor 🙂

Paralich pedig volt olyan kedves, hogy megossza velünk az élményeit:

„Őszintén álmodni sem mertem volna arról, hogy valaha is fel fognak kérni, hogy a Love Parade-n (mai nevén Rave The Planet) zenéljek. Évek óta szerettem volna részt venni a felvonuláson, viszont arra nem számítottam, hogy a legelső alkalommal – amin részt veszek rajta – lehetőségem adódik 300.000 csodálatos embernek zenélni is. Rengeteget jelent számomra, hogy több évtized után én lehettem az első, aki képviselhette Magyarországot. Életem egyik legemlékezetesebb eseménye volt, elképesztő volt a hangulat, az elfogadás és a törődés – bárki is legyél – számomra elképesztően megható. A rendőri képviselet, a biztonságiak ugyanúgy élvezték, mint bárki más, táncoltak, vizet locsoltak, egyszerűen ennél csodálatosabb élményt és tapasztalatot el sem tudnék képzelni. Köszönöm mindenkinek a támogatást, hisz főként a magyarok azok, akik miatt ott tarthatok ahol, hiszen megláttak bennem valamit, amelytől megkaptam és még mindig kapom az inspirációt és az energiát. Emellett pedig a barátaimnak is szeretném megköszönni az állandó támogatást, és a véget nem érő hitüket bennem. Hatalmas szeretet mindenkinek!

Gratulálunk Barbinak és köszönjük, hogy az év egyik legjelentősebb nemzetközi techno rendezvényén öregbítette hazánk hírnevét!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ПАРАЛИЧ (@paralich00) által megosztott bejegyzés