Szombat hajnalban az elmúlt évek legnagyobb összehangolt támadását indította Izrael ellen a Hamász palesztin terrorszervezet. Az akció során legalább 800 civil halt meg, a sebesültek száma pedig a 2500-at is meghaladja. Az egy időben lezajló események során a támadók lerohantak egy zenei fesztivált is, amit a Gázai övezet közelében rendeztek.

A Supernova elnevezésű goafesztiválra a világ minden tájékáról érkeztek fellépők és bulizók. A line up-ot egy magyar DJ is színesítette, az O.Z.O.R.A és DAAD Gathering egyik főszervezőjeként ismert DJ Wegha alig néhány órával a tragikus események előtt lépett a színpadra.

A rémálom reggel 8 magasságában kezdődött. A fesztivál résztvevői először rakétákat pillantottak meg az égen, a szervezők ezután állították meg a zenét és szólították fel a közönséget, hogy helyezzék magukat biztonságba. Néhány perccel később több tucat fegyveres rontott be páncélozott járművekkel a fesztivál területére, és mindenkit lelőttek, aki eléjük került.

Wegha szerencsésen megmenekült, de sajnos több százan áldozatul estek a mészárlásnak, és a terroristák rengeteg túszt ejtettek a fesztivál résztvevői közül. Hogy pontosan mi történt, azt még leírni is szörnyű. Az egyik szervező azonban részletesen beszámolt az eseményekről:

 

Borítókép: dailymotion.com
A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.