Szomorú napra virradtak ma a pszichedelikus hangzás kedvelői. 37 éves korában elhunyt Stas Marnyanksi, akit Vibe Tribe néven ismert a világ.

Stas Marnyanski Oroszországban született és honfitársával, Elmar Ivatarov-val indította útjára a Vibe Tribe elnevezésű formációt. Első albumuk 2004-ben jelent meg. A Melodrama hatalmas sikert aratott a psy-trance szcénában. Ez nagyban volt köszönhető az Infected Mushroom – Shawkawkaw című szerzemény remixének, amit néhány hónappal korábban adtak ki. 2006-ban jött ki a második lemezük. A Wise Cracks megjelenése után azonban külön váltak az útjaik. Stas folytatta a Vibe Tribe projektet, Elmar pedig Spade néven alkotott tovább. A szakítás okáról egyikőjük sem nyilatkozott.

Vibe Tribe igazi szupersztárnak számított a psy hangzás kedvelői körében. Naptára hemzsegett a nemzetközi fellépésektől, az idei Tomorrowland-en is fellépett. A Facebook-oldalát majdnem 500 ezren követték. Ma reggel hunyt el, meg nem erősített hírek szerint szívroham végzett vele. Nyugodjon békében!