Elhunyt Aérea Negrot, a venezuelai származású dj / producer / vokalistát két nappal a születésnapja után érte a halál. A szomorú hírt Ellen Allien kiadója, a BPitch Control jelentette be, a berlini illetőségű label szoros kapcsolatot ápolt a művésszel.

„Vígaszthatatlan fájdalmat érzünk az áltaunk oly nagyon tisztelt zseniális Danielle halála miatt” – állt az Instagramon kiadott közleményben – „Zenéje, csodálatos hangja, egyedi művészi világa mindenkit mélyen megérintett, aki valaha is találkozott vele„. A halál oka egyelőre ismeretlen.

Danielle Gallegos 1980-ban született Caracasban, Venezuela fővárosában. A magát transz nőként azonosító művész egy profi táncosokból álló családban nőtt fel, és ő maga is balett táncosnak készült. Egy térdsérülés azonban sajnálatos véget vetett az ígéretes karrierjének. Ezután vetette meg lábait az éjszakai életben, Fata Kieferrel és Milton Fermat-tal közösen alapították meg La Familia Felíz névre hallgató projektet. „La Disco” című albumuk, a tánczene bohém, teátrális oldalát hivatott bemutatni, főhősünket pedig elindította a zenei sikerek felé vezető úton.

Mindössze 17 éves volt, amikor először lépett fel Aérea Negrot néven Amsterdam központi pályaudvarán. 2008-ban csaltakozott a Balaton Sound nagyszínpadán is koncertező Hercules & Love Affair csapatához. Ekkor már Berliben élt, szoros kapcsolatot ápolva a BPitch Control kiadóval. Itt adta ki 2011-ben az „Arabxilla” névre hallgató debütáló albumát, a későbbiekben pedig számos EP is fűződött a nevéhez.

Aérea Negrot 43 évet élt, halálával az elektronikus zenei szcéna egyik legszínesebb egyéniségét vesztettük el. Nyugodjon békében!