November 17-én lesz 150 éve, hogy Buda, Pest és Óbuda egyesítése után létrejött Budapest. A kerek évforduló alkalmából változatos programokkal készül a fővárosi önkormányzat. Újra jár a bulivillamos és egy napra megnyitják a Merlint is!

A Deák tér – Gerlóczy utca sarkán álló kultikus helyszín 2012-ben zárta be véglegesen a kapuit. Rengeteg emlék és feledhetetlen buli fűződik ide. Fellépett többek között Extrawelt, Nathan Fake, Pushkarev, Fairmont, T. Raumschmiere, Kollektiv Turmstrasse, Redshape, Gaiser, Karotte sőt még Fritz, illetve Paul Kalkbrenner is, aki a Berlin Calling ősbemutatóját követően prezentálta az új albumát.

  Így néz ki a Merlin 2017-ben

A Merlint tavaly egyszer már megnyitották, azonban akkor csak egy szűk meghívott réteg tehette tiszteletét a műemléki épület zegzugos részeiben. Azt tudtátok például, hogy az alagsori részben is ki lehetne alakítani egy olyan szórakozóhelyet, ahová akár több ezer ember is beférne?

November 17-én egy napra végre a nagyközönség előtt is megnyílik a Merlin! Az ALT.BP fesztivál keretén belül kesz színházi előadás Udvaros Dorottyával, slam poetry est, kiállítások, beszélgetések várják az ünnepelni vágyókat, és a hírek szerint állítólag DJ Palotai is zenélni fog. A Merlin programjai ingyenesek, de regisztrálni kell az ÉnBudapestem applikáción keresztül.

A 150 éves jubileumi ünnepségsorozat részletes programjáról a boldogszuletesnapotbudapest.hu oldalon lehet tájékozódni.

Borítókép: Juhász Norbert – We Love Budapest