Ha az újonnan megalakuló szervezői csapatokat kellene rangsorolni, akkor a New Generation Rave egészen biztos, hogy nagyon előkelő helyen szerepelne a népszerűségi listán. Továbbra is elképesztő lendületben vannak, pedig még mindig csak négy hónap telt el, mióta hivatalosan is megjelentek volna a színen.

Igaz az első nemhivatalos eseményre már néhány hónappal korábban sor került, egy szigetszentmiklósi villában lezajlott házibuli után fél évvel pedig már fesztivált rendeztek Isaszegen, amit sokan azóta is a nyár legnagyobb durranásának tartanak. Közben pedig bejárták az összes releváns budapesti klubot, a következő állomásra november 18-án kerül sor a D9 falai között.

Miben rejlik a New Generation Rave ereje?

A csapat tökéletes példa arra, hogyan juthat egy baráti kollektívaként induló kezdeményezés a közösségépítés ereje által egyre magasabb szintekre. A siker legfőbb kulcsa az a hatalmas energia, ami a közönég irányából érkezik. Az itt megforduló arcokat átlagon felüli empátia, egymáshoz való nyitottság, tisztelet és felszabadultság jellemzi. Az elmúlt időben számos példát láttunk arra, hogy ezek az értékek egyre inkább kiveszendőben vannak a budapesti éjszaka bizonyos szegmenseiben. Itt viszont az is könnyen fel tud oldódni, aki alapjaiban véve zárkózottabb személyiségnek számít.

Milyen zene fog szólni?

Fél év elég volt nekik, hogy több, mint 300 embert vonzanak be az Arzenál kisebbik termébe. Tették mindezt úgy, hogy a rezidensek mellett egy olyan DJ volt a headliner, akinek ez volt élete első nemzetközi fellépése. A rezidensekről pedig fél évvel ezelőtt lényegében még senki nem hallott, hiszen egyikük sem volt igazán aktív a hard techno közegben. Mostanra azonban egyre többször találkozni a nevükkel a budapesti éjszakában, többen is elkezdtek saját zenéket írni, ráadásul van, akiknek már külföldi fellépés is összejött! November 18-án is a legkeményebb hardtechno fog szólni, ami azt jelenti, hogy 160 bpm-ről indul az éjszaka! A hazai rezidensek mellett ezúttal is lesz egy külföldi headliner TNMN személyében, aki Hollandiáből fog érkezni. Ő egyébként immáron a hatodik előadó, akit a New Generation Rave csapata Hollandiából repít ide. A fiatal DJ / producer zenéi egyébként többszázezres lejátszásnál járnak a Soundcloudon, szerzeményeit olyan nagyágyúk szokták pörgetni, mint például Nico Moreno és Dyen. A fellépőket hazai részről Gabros, Ric_Hard, Mimir, Ädene, B3RT1 és Fritzie alkotják

MI várható a jövőben?

Tervekből nincsen hiány. A csapat gőzerővel dolgozik minden egyes nap azon, hogy még magasabb szintre fejlesszék a New Generation Rave által képviselt elképzeléseket. Az augusztusi isaszegi fesztivál kirobbanó sikere után világossá vált, hogy nincsen számukra legyőzhetetlen akadály. Hamarosan pedig érkezik a 2024-es dátum bejelentése. Annyit már most el lehet árulni elöljáróban, hogy jövőre már két napos lesz az esemény, és minden napra 2-2 nemzetközi headliner fog jutni.

Két holland headliner lesz a csapat következő Helldance partiján is, ami január 13-án, az Arzenélban kerül megrendezésre.
Február 2-án pedig újra hardtechnotól lesz hangos a D9.

De addig is mindenkit szeretettel vár a New Generation Rave csapata november 18-án a D9-be, ahol a szervezők elmondása szerint a fő cél, hogy a közönség tagjai még jobban megismerjék egymást, ezáltal stabilizálva a közösséget. A kérdés már csak az, hogy te ott leszel?

Esemény: https://www.facebook.com/events/s/new-generation-d9-episode006-/854000052878541/
Jegyek:  https://cooltix.hu/event/652f2bb19102350a9dd44ad4

a