Chakra Boogie, a nem szokásos buli….az ország egyetlen party sorozata, amin ha részt veszel, egyszerre szórakozol és közben meg is szabadítod Magyarországot az illegális szeméttől! Nem is akármilyen sikerrel debütált az első rész november 4-én. Közel 500 ember volt kíváncsi erre a produkcióra. 

Új klub est tűnt fel novemberben a budapesti éjszakában mely Peter Makto világszinten elismert és rendre a legerősebb producerek zenéit prezentáló Zenebona Records kiadójának hangzását képviseli – ezeken a bulikon nincs kitérő más zenei irányok felé, bármekkora is a nyomás az aktuális divatos hangzások által!

Lassan négy éve már, hogy Peter Makto egy újabb közösség építésébe fogott – kinek a közel 30 éves pályafutása alatt megszokhattuk, hogy amibe nyúl az minőségi és nem mennyiségi produkció. De mielőtt belevágunk a mai helyzetbe, szükséges egy kis zeneismeret vagy nevezzük inkább elektronikus zenei töri fakultációnak: 

Természetesen a zene is a divat egyik megnyilvánulási formája. Nagy varázslat, nincs ebben sem misztikum, újabb hullámok jönnek s mennek, vagy éppen régi stílusok újulnak meg. 

Jó pár éve kezdődött a világban az Organic House terjedése amit leginkább Lee Burridge nevéhez köthetünk, aki a pörgősebb időszaka után újragondolta a karrierjét és a lelassult szofisztikált, élőhangszerekkel kitöltött house felé mozdult el. A piaci rések előnyeit kihasználva – továbbá hogy egy újabb sikerfonalunk is legyen – a Beatport ekkor dobta be az Organic House & Downtempo műfajt. Ezt a stílust hamar magukévá is tették az akkor induló top kiadók és művészek és amiről még jó tudni, hogy az évek alatt már ebben a könyvtárban is hatalmas a katyvasz. Található itt progressive house is és melodic house is a lágyabb fajtából. Mindenestre arra ez az egész csoportosítás jó volt, hogy nagyjából azért tudjuk, hogy miről is van szó és egy újabb 10-15 fős DJ elit magáénak tudja ezt a piacot. 

Hasznos információ az is, hogy ezzel nem Lee és barátai – Matthew Dekay stb. – találták fel a ‘spanyol viaszt’, ugyanis ez a műfaj már a 2002-2005 időszakban is jelen volt csak abban az időben az aktuális 130pbm-en robogó proggie őrület alatt 125-126 bpm-es tempón művelték ezt és a török Tarkan és a többiek már ekkor ezt a laza, kongás, hangszeres vonalat nyomták hatalmas kiállásokkal tűzdelt, ária énekekkel és madárcsicsergésekkel tele. Sőt a hazai I Love Deep sorozat bulijain is már mentek ezek a zenék. Pontosan ezekben a struktúrákban csak akkor deep house-nak hívtuk! Ennyit a zenei ismeretekről, lépjünk vissza a jelenbe mert az izgalmak most történnek. Nem tegnap és nem is holnap! 

Peter Makto és a Zenebona Records a jelenkor meghatározó szigete ebben a műfajban, folyamatosan érkeznek a nagy nevek a kiadó mögé és viszik a hírt melyre mi magyarok joggal lehetünk büszkék. Az évek során a kiadó és a hangzás köré apró lépésekkel de kialakult egy közösségi háló is melyhez napról napra többen csatlakoznak és teszik le a voksukat az mellett, hogy erre a hangzásra szeretnének bulizni és táncolni. A label rendezésében Deeptronic sorozat volt az első a fővárosban a CAT klubban ami nagyon jól startolt de jött a covid és lenullázódott az a kezdeményezés. Következett a Zenebona Dance melynek a Rudas Bisztró és a Badhanna Club adtak helyet. Ekkor már datálható volt egy méretesebb tábora ennek a zenének. Míg a nyári időszakban az Ártér és a Jade Beach open air bulik is az érdeklődés magas fokát mutatták.

Ezekre az alapokra épült a Chakra Boogie aminek a különlegessége az, hogy ebből csak hét esemény lesz. A hét főbb chakra pontok tematikája jelenik meg ezeken az esteken, melyeket zenében, színekben, dekorációban, show elemekben ábrázolnak a fellépő DJk és táncosok. 

A sorozatnak a megújult Lock Club Budapest ad otthont, ami jelenleg tulajdonosi és vezetés technikailag is jó kezekbe került. A hangrendszer hiánytalan, a DJ és közönség kapcsolata a klub barátságos és közvetlen hangulatának köszönhetően kimondottan inspiráló az adott pillanatban fellépő művésznek!

A sorozat további különlegessége, hogy teret kapott Peter Makto sajátos szemlélete a környezetünk védelme érdekében. Ő maga is környezettudatos életet él. 

Ennek lényege, hogy a közösség ereje által minden egyes alkalom után megszabadul az ország egy valahol illegálisan lerakott szemétkupactól. A kapcsolódás a Zenebona Records és a Hulladékvadász közösség között egy régi barátságnak és DJ kollegalitásnak is köszönhető. Az éjszakából a nappali életbe átköltöző Kertész Balázs aka. Supacurtis / Monkz környezetmérnök nevéhez köthető a Hulladékvadászok életre keltése mely sokkal több mint aminek ez látszik. A saját telefonos applikációval te magad is jelentheted a szemetes területeket, de tisztítást is kezdeményezhetsz a https://zeewa.io/hu oldalon vagy az applikációban ahol a munkádért crypto valutában gazdagodsz. 

Továbbá támogathatod is a Hulladékvadászok munkáját. Itt jön a képbe a Chakra Boogie sorozat, mely a jegyek által befolyó összegből és profitból úgymond örökbefogadóvá válik bizonyos szemétkupacokkal kapcsolatban és az oldalon feltűntetett takarítási összegeket elküldi a csapatnak, akik pedig elvégzik szó szerint a piszkos munkát! A Hulladékvadászok közösségét Peter Makto már évek óta gyarapítja és egyik célja, hogy a Zenebona közösség az éjszakán kívül is majd találkozzon egy nagy vidám közös takarítás keretein belül. 

A következő állomása ennek a minden megközelítésből érdekes és különleges bulinak december 2-án lesz. 

Ezúttal a második chakra pont lesz az átélés témája! A nemek közti kapcsolódás, a közös örömök, a kreatív energia a terítéken! Nagyon izgalmas buli lesz, mert a telihold is rápakol még egy kis löketet ami mindig egy izgalmas energia. 

A pultban a Zenebona Records rezidensei és az alkotója Liozen, Matthew Sona és Peter Makto várnak titeket és természetesen lesz megint egy vendég előadó is aki szintén a kiadó művésze is. Érkezik megint DSF, aki már a negyedik alkalommal szórakoztatja majd az Organic / Afro / Progressive House szerelmeseit!

Esemény: https://lockbudapest.hu/lockevents/chakra-boogie-vol2