Az angol dj legendáról mostanában egyre többször lehet hallani. A Layo & Bushwacka páros tagja hosszú időre eltűnt a radarról, tavaly azonban az A38-on is fellépett, és a közösségi oldalakon is aktív. Amikor a táncoló dj-k hiányáról értekezett, még John Digweed is megjelent a kommentszekcióban. Legutóbbi bejegyzése a sync gomb használata kapcsán ismét nagy port kavart.

„SYNC – jó vagy rossz?” – tette fel a kérdést Facebook bejegyzésben az 1988 óta tevékenykedő DJ és producer. A kérdésre több, mint 1800-an válaszoltak kommentben.

Az 1988 óta aktív Bushwacka! kétségtelenül azok közé tartozik, akik sync gomb nélkül is remekül feltalálják magukat a dj pultban. Lassan négy évtizedes zenei múlttal a háta mögött semmi oka nincs arra, hogy használja ezt a funkciót. Vagy mégis?

Történt ugyanis, hogy a monitorhangfalak és a fejhallgató késlekedése miatt kénytelen volt bekapcsolni a sync funkciót. 36 év alatt soha nem tett ilyet, viszont így utólag visszagondolva sokkal jobban élvezte a szettjének második felét, amikor ez megtörtént. Ráadásul a végén a megszokott három helyett négy sávról ment a zene, ami igen csak kreatív flow-ba rakta az előadót.

És mit mondanak az emberek? Meglepő módon a brit sok támogatást kap. Az egyik felhasználó ezt írja: „A funkció megvan. Senki sem hallja a különbséget. A szelekció sokkal fontosabb.” Bjarki, az izlandi techno dj / producer szintén ezt a nézetet vallja. „Jobban szeretném, ha az emberek szinkronizálnának, és több időt szánnának a zenék kiválasztására és a harmónikus mixelésre.”

Ha szeretnél még többet megtudni a hazai és nemzetközi elektronikus zenei életről, akkor csatlakozz a a Szakkor by Primate.hu Facebook csoportunkhoz és kövess minket Instán és a TikTok-on is!