Szomorú hírre ébredtünk. 72 éves korában meghalt Pintér Gábor. Többszörös klubtulajdonosként úttörő szerepet vállalt a hazai elektronikus zenei közeg életében. Olyan legendás helyek tartoztak az érdekeltségébe – a teljesség igénye nélkül – mint például a Total Car, Fáklya Klub, Supersonic, Diesel Club és a Kashmir – K2, hogy az open air bulikról ne is beszéljünk. Budapesti érdekeltségeit már évekkel korábban felszámolta, nyugdíjas éveit Izraelben töltötte, ahol tengerésznek állt.

Az online téren is aktív életet élt, az utolsó pillanatokig ápolta a kapcsolatot a hazai közönséggel, elsősorban a foci és a gasztronómia témájában osztotta meg gondolatait.

Pintér Gábor négy évvel ezelőtt egy terjedelmes interjúban mesélt a budapesti éjszakai életben betöltött szerepéről. Halálával a hazai underground elektronikus zenei közeg egyik újabb legendás alakja távozott. Palotai Zsolt és Kozma Péter (Frankhegy) után néhány hét leforgása alatt egy korszak harmadik emblematikus alakja hunyt el.

Mi, akik az ezredforduló környékén bármilyen formában is kapcsolódtunk ehhez a közeghez, mind hálával tartozunk neki. Köszönjük a bulikat, köszönünk mindent! Nyugodj békében!

Kép Forrása: Mayer Szabolcs FB