Gyászol a zenei világ. 46 éves korában elhunyt John „Juan“ Mendez, aki Silent Servant néven számos megjelenéssel gazdagította a világot. A guatemalai származású, ám már Los Angeles-ben született művész 16 évesen kezdett dj-zni.

Regis-szel és Function-nel közösen alkották 2002 és 2011 között a Sandwell District elnevezésű kollektívát. Munkásságukat számos EP megjelenése fémjelzi. A formáció 2011-ben a Technokunston is fellépett, azonban akkor már Silent Servant nélkül, aki később szólóban is megmutathatta itthon a képességeit, mégpedig 2018-ban a Lärm pultjában.

Silent Servant szólókarrierje során a világ legismertebb klubjainak állandó vendégének számított. Úgy, mint a Berghain, Tresor, vagy éppen a Bassiani.

Silent Servant holttestére pénteken bukkantak rá. Néhány órával később már Phoenix-ben lett volna fellépése. A hírek szerint fentanil túladagolás végzett vele. Nem csak ő az egyedüli áldozat, a szörnyű tragédiában párja Simone Ling, és a „The Soft Moon” nevű dark-wave zenekar tagja, Luis Vasquez is életét vesztette.

A fentanil azért különösen veszélyes, mivel a fogyasztói és a halálos dózis – utóbbi két milligramm – között elenyésző a különbség. A kábítószer nagy részét titkos mexikói gyárakban készítik a drogkartellek, amelyek Kínából származó vegyi anyagokat használnak alapanyagként. Fentanil túladagolás következtében hunyt el 2016-ban Prince is