A techno szerelmeseinek most hétvégén igazán nyomós indokuk lehet arra, hogy az óbudai harisnyagyár területén található Fabrika felé vegyék az irányt! Budapest legkisebb underground klubja ugyanis pénteken és szombaton is a stílus rajongóinak kedvez. A techo tág fogalom, pénteken és szombaton azonban a proper és a peak time hangzás rajongói is megtalálják a számításaikat. Lássuk is a részleteket!

A ROG // Soundwaves eseményén túlzás nékül állítható, hogy minden idők talán legerősebb fellépőgárdáját sikerült a Fabrikába csábítani. Pénteken ugyanis a legmagasabb polcra való techno fog dominálni, a stílus legismertebb hazai képviselőinek főszereplésével.

CVRDWELL 13 évesen sajátította el a DJ-zést, több mint két évtizeddel ezelőtt. Azóta pedig megkerülhetetlen szereplője lett az éjszakáknak, számos esemény szervezése fűződik a nevéhez és szinte az összes hazai fesztiválon (mint például a DAAD Gathering és az Alkotótábor) bérelt helye van a fellépők között. Fiatal kora óta foglalkozik zeneírással is, live fellépései alkalmából gyakran kizárólag analóg eszközöket használ, improvizatív módon.

Hasonlóan nagy rutinnal érkezik AGA2L. A BRVTAL társalapítója és zenei kurátora a vinyl megszállotja, nincs olyan kurrens hazai klub, illetve fesztivál, ahol ne tette volna már le a névjegyét.

Fourk is hasonló elhivatottsággal lépked felfelé a ranglétrán. Egy évvel ezelőtt indította el saját kiadóját, a Fourk Records azóta is havi rendszerességgel szállítja a proper techno hazai képviselőinek legújabb megjelenéseit

A fellépők listája Erik Stefan nevével lesz teljes. Az est házigazdája mérnöki precizitással fektet be hatalmas energiákat nem csak a dj-zés, hanem a zeneírás területén, aminek eredményeképpen már saját EP-vel büszkélkedhet a Fourk Records gondozásában.

Ha minőségi hangzásra (amiről a Corvintetőtől megörökölt Mogul Audio gondoskodik), kellően barátságos és befogadó környezetre vágysz, akkor a Fabrikában a helyed! Az apró óbudai pinceklubban megrendezett partyk hangulata a régi berlini gyárbulik, illetve foglalt házak hangulatát idézi. Ez a valóban underground életérzés pedig – legyünk őszinték – szinte teljesen kikopott a budapesti éjszakából.

Szombaton ismét a techno lesz terítéken, mégpedig egy nemrégiben útjára indított, ám annál sikeresebb sorozat keretein belül. A Liquid Night egy londoni székhelyű partisorozat, amit egy ott élő, ám magyar származású DJ indított el és most a brit főváros, valamint Birmingham és Barcelona után Budapestre is elhozta az általuk prezentált hangzást. Szombat éjjel összesen négyen fognak a pult mögé állni Dual DeStress (akik szilveszterkor is óriási hangulatot csináltak), Raven Razavi, az olasz Tear Of Joy, valamint a Liquid-rezidens Dreadsun személyében, akik a techno széles spektrumát hivatottak bemutatni, legyen szó sötét ütemekről, Drumcode-vibe-ról, vagy éppen melodic dallamokról. A buli reggel sem ér véget, ugyanis 6 órakor rajtol az after, ahol a hardtechno kerül terítékre Doma és Tonträger prezentálásában.

Mivel a helyszín befogadóképessége véges, ezért mindkét buli esetén azt javasoljuk, hogy a biztos bejutás érdekében érdemes váltsd meg elővételben a jegyeket!