Idén nem hivatalosan március 16-án kezdődik a Cruisin szezonja! A tavasz első hónapja még nem feltétlenül alkalmas a nyílt vízi hajókázásra, azonban a Várkert Bazárban esedékes felújítási munkák a helyszín egy darabig nem tud elektronikus zenei rendezvényeket fogadni. Az előre lefoglalt programoknak is új helyszínt kellett keresni. Ilyen például a walesi dj-legenda, Sasha is, aki a Hi!Fly szervezésében érkezett volna. Ők azonban nem estek kétségbe, az eseményt átteleportálták az Európa Hajó gyomrába, Sasha három órás szettje pedig a Cruisin előzetes nyitóeseménye lesz idén. Az élményt extra erős fényekkel és vizuállal fogják még inkább felejthetetlenné tenni a szervezők, de aki jegyet vált az eseményre, annak azt hiszem elég egy né(a)gy betűs indok: SASHA.
Az elektronikus zene élő legendája generációk óta őrzi vezető helyét. Ő még az a fajta művész, aki nem egy marketinggépezet részeként vált azzá, aki. Amit elért, azt kizárólag magának, és a zenének köszönheti. Mi a sikere? Miért számít ő megannyi hazai zenefanatikus örökös kedvencének? A választ megpróbáljuk pontokba szedni.

1. Sasha készítette el a Global Underground mixsorozatának kilencedik és tizenharmadik epizódját. A „San Francisco” és az „Ibiza” című korong nagyon sok fiatalt szippantott be abban az időben (ennek is már több, mint 25 éve!) az akkor fénykorát élő progressive house világába.

2. Egy évvel később pedig Sasha-t választották meg a világ elsőszámú DJ-nék az DJ Mag szavazásán. Az International Dance Music Awards és a DJ Awards szavazásán is 4-4 alkalommal választották meg a világ legjobbjának

3. 2005-ben Grammy-díjra is jelölték  Felix da Housecat‘s „Watching Cars Go By” című szerzeményének remixéért, ami az Involver című alumon jelent meg.

4. Az Involver Sasha legendás mixalbum sorozata. 2004-ben jelent meg az első, amit ezután még kettő másik követett 2013-ig  bezárólag. Az elektronikus zenei történelem örökérvényű darabjairól van szó páratlan szelekciója és mixtechnikája miatt.

5. Zenei sokszínűségét jelzi, hogy olyan előadóknak is készített remixet, mint például D-Ream, Madonna, Moby, a Chemical Brothers és a Hot Chip.

6. Páratlan diszkrográfiáját számos örök érvényű megjelenés jellemzi. A legismertebb kétségtelenül az 1999-ben megjelent Xpander című klasszikus.

7. De Sasha ezután sem tétlenkedett, úgy volt képes az állandó megújulásra, hogy közben még hiteles is maradt.

8. Kiváló érzéke van ahhoz, hogy maga mellé gyűjtse a legügyesebb fiatalokat, számos tehetséget fedezett fel az e-zenei közeg számára.

9. Sok évtizedes barátság köti össze John Digweed-del, a mai napig rengeteget járnak együtt fellépni.

10. Volt idő, amikor Abletont használt a fellépései alkalmából és külön csapat válogatta össze és szerkesztette meg a hangsávokat. Ezért úgy tűnt, mintha mindig új zenéket játszana!

Sasha valóban egy korszakos zseni. A hazai közönség pedig évtizedekkel később is ugyanakkora lelkesedéssel fogadja a játékát! Fellépése mindig egyedi és különleges élményszámba megy. Ha valami igazán  izgalmas zenei kalandra vágy, akkor neked is ott a helyed március 14-én az Európa Hajó gyomrában.

A buli a hajó zárt részén lesz megtartva, azomban a szervezők elmondása szerint még így is ki fognak hajózni néhány órára a Dunára, hogy teljes legyen az élmény!

Az est zenei ívének megfelelő fel- illetve levezetéséről Thirsty Eyes, Mulya és Marco Grandi gondoskodik.

A biztos bejutás érdekében váltsd meg a jegyedet elővételben minél hamarabb. Mert a teltház egészen biztosan garantált!

Esemény: https://www.facebook.com/events/299903939683652
Jegyek: https://cooltix.hu/event/6564dc761b74d4efbce08a5f