Őket tekintik az EBM úttörőjének. A belga Front 242 közel negyven éve stabil pont az elektronikus zenei világban. A belga formáció azonban nemrégiben sajnos szomorú hírt jelentett be a közösségi oldalakon. „Black Out” címre hallgató turnéjuk lesz az utolsó a sorban.

Mint ahogyan azt megírták, nem volt könnyű erre a döntésre jutniuk. De már ők sem fiatalok, érzik az idő múlását, úgy gondolják, hogy a csúcson kell abbahagyni. A turné számos európai és amerikai várost érinteni fog. Budapestre sajnos nem jönnek. Hozzánk legközelebb Münchenben fognak majd fellépni, de több másik könnyen megközelíthető állomás is szerepel a programban.

  Az új kedvenc régizenéd 7. - EBM

A Front 242-t egy Brüsszel melletti városban, 1981-ben alapította Daniel Bressanutti és Dirk Bergen. Első daluk még nem hozta meg a várt sikert, de már akkor érezni lehetett a rájuk jellemző kísérletező hangot. A csapat végül az Under Viewer duó csatlakozásával vált teljessé, a komolyabb ismertséget pedig az 1988-as Front by Front hozta meg számukra a Headhunterrel. Ahogy pedig mondani szokás: a többi már történelem. A belga formációt ma már olyan zenekarokkal említik egy lapon, mint a Depeche Mode vagy a Ministry, az electronic body music feltalálóiként emlegetik őket. 2019-ben Budapesten is felléptek, az Akvárium Klubban.

Az érzelmekkel teli bejegyzést, valamint a turné pontos állomásait a Facebook bejegyzésre kattintva tudjátok elolvasni: