Kerek évfordulót ünnepel áprilisban a Time Warp, idén lesz 30 éves! Európa egyik legnagyobb techno orientált csarnokrendezvénye hosszú évek óta őrzi stabil helyét az élmezőnyben. Az eseményre a világ számos pontjáról tömegével érkeznek a szórakozni vágyók, köztük Magyarországról is nagyszámú kontingens képviselteti magát minden évben.

A rendezvény sok fellépő számára jelenti az év csúcspontját. Elég csak Richie Hawtin maratoni zárószettjeire, vagy éppen Laurent Garnier szinte all night long fellépéseire gondolni. Sven Väth számára is stabil hely jut a line up-ban, a német ikon nem igen adja alább négy órás játékidőnél. Ő maga így emlékezik vissza az elmúlt 30 évre:

Három évtizednyi lüktető ritmus, a raver-ek lelkének oázisa, a Time Warp nemcsak a zene iránti megingathatatlan szeretetünk monumentális bizonyítéka, hanem annak is, hogyan alakíthatja egyetlen esemény az elektronikus tánczene világát. A lélegzetelállító fény- és hangtechnika minden évben új mércét állít fel, a gondosan összeállított line up a techno és house színtér legjavát hozza egy tető alá. A Time Warp sokkal több, mint egy fesztivál; egy olyan jelenség, ami tudja, milyen egy rave igazi esszenciája, és  hogyan lesz belőle egy órákon át tartó eposz. A New York-tól São Paulóig terjedő eseményekkel nemcsak nemzetközi elismerésre tett szert a brand, hanem közben sikerült megteremteni az összetartozás páratlan érzését, amely mindannyiunkat egyesít – a táncparketten, a lemezjátszók mögött és azon túl. Számomra személy szerint a Time Warp minden alkalommal az év egyik csúcspontját jelenti. Lehetőséget ad arra, hogy mélyebb szinten kapcsolódjak a tömeghez, szeretettel, barátsággal és azzal a megmagyarázhatatlan energiával körülvéve, amely mindannyiunkat családként egyesít. A legmélyebb hálával tartozom a Time Warp csapatának fáradhatatlan elhivatottságukért és szenvedélyükért, amely évről évre lehetővé teszi ezt a varázslatos utazást. Remélem, hogy még sok éven át együtt feszegetjük a határokat, ünnepeljük a kultúrát és tiszteljük a zene végtelen erejét. A Time Warp nem csak egy esemény, hanem az otthon, a szívverés, egy felejthetetlen pillanat, ami az örökkévalóságig tart. Táncoljuk, szeressük és ünnepeljük az életet a legszebb formájában – együtt.”

A kerek évforduló alkalmából idén különleges nyomtatott kiadvánnyal jelentkeznek a szervezők, amit a Fazemag csapatával közösen hoznak tető alá, és a print magazin márciusi számában lesz elérhető, valamint a Time Warp áprilisi eseményén is osztogatni fogják, benne Sven Väth fentebb leírt szavaivaL. Kell ennél jobb kedvcsináló?

Forrás: [Fazemag]