Nem vitás, az ezredforduló volt a hazai partykultúra aranykora. Tilos partyk, Kultiplex, a Kopaszi gáti West Balkán, Trafó Pince, az annak szomszédságában működött Jailhouse, Mono Klub, Cha Cha Cha, Cinetrip bulik, Glu Glu Fesztivál, az A38 nyitása, az Ozora Fesztivál indulása, és még hosszasan lehetne folytatni a sort. A tört ütemek tobzódása, big beat, breakbeat, nu skool na és az átmenetileg mindent taroló drum & bass. Helyek, események, hangzások, amelyek egy – vagy inkább több – generáció világképét határozták meg.

Már-már érzelgős nosztalgiával gondolunk ezekre az időkre…

Nos, az történt, hogy az Edith birtokolt ereklyék mellé György Ezixen Lőrincz jóvoltából egy jelentős gyűjtemény érkezett a korszak meghatározó eseményeinek plakátjaiból. Olyan volumenű anyagról van szó, amit egyetlen alkalommal képtelenség és teljesen felesleges lenne kiállítani. Ezért aztán egy eseménysorozat fog indulni, amelynek keretében tematizálva, több alkalommal lesznek kiállítva a 20-25 éves nyomtatványok.

A pénteki pop up plakátkiállítás lesz az Edith által indított eseménysorozat első felvonása. A helyszínt biztosító Nagymező utcai helyszín ugyanis további kiállításokat tervez a témában, és ehhez keresnek plakátokat a korszakból. Ha valaki féltve őrzött kincsként tekint a saját példányára, akkor azt is megköszönik, ha csak a kiállításra tudja kölcsön adni, és egyúttal további gyűjtésbe is kezdtek. Ha valaki posztereket vagy egyéb szóróanyagokat birtokol a korszakból, és egy-egy pop-up kiállítás erejéig hajlandó lenne kölcsönadni, akkor azt kérik, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot az info@edithbudapest.com címen!

A program értelemszerűen ingyenes.
FB event: https://www.facebook.com/events/306885899104457

Ha pedig tovább indulnál az éjszakába, akkor a nézz be a Fabrikába, ahol egész éjjel proper & groovy techno fog szólni, és ezúttal két nemzetközi fellépő is csatlakozik a Kindergarten rezidenseihez.