A márciusi Kindergarten alkalmából három hazai headliner is csatlakozott a fellépőkhöz, aminek hatására szinte az első pillanattól a kora reggeli órákig teltházzal ment a buli. Köszönjük, hogy ilyen sokan bizalmat szavaztatok nekünk, és folyamatos körforgásban csatlakoztok az eseményhez.

A Kindergartenre jellemző módon most sem szeretnénk leragadni a komfortzónában. Arra már korábban is volt példa, hogy nemzetközi dj-ket hívtunk meg zenélni, ők azonban Budapesten éltek. Pénteken első alkalommal fordul elő, hogy külföldről érkezik fellépő, ráadásul rögtön kettő is.

gãl Szlovéniából származik, soup pedig Augburg-ból érkezik. A fő metszési pont azonban Berlin, mindketten rendszeres fellépők a német főváros ismert underground helyszínein, mint például a Re:Mise, Birgit, és a Zur Klappe. Utóbbi klub például nagyon sokban hasonlít a Fabrikához, és amikor szeptemberben első alkalommal látogattunk el ide, azonnal éreztük, hogy lesz még közünk egymáshoz 🙂

gãl előszeretettel feszegeti a műfaji határokat a dj pultban, szettjeiben visszatérő elem az utaztatós groovy hangzás, perkusszív elemekre alapozva. Produceri munkái közül a „Limbo Voyage” című szerzeményét emelnénk ki, ami egy bolgár kiadó, a mould.audio gondozásában látott napvilágot, „Poly Knows” című zenéje pedig a svájci illetőségű World Wide Web Records címkéje alatt jelent meg. A saját produkciói mellett ugyanilyen fontosnak tartja a kollektív együttműködést hasonló szellemű zenészekkel. 2021-ben indította el saját kiadóját. Az Xternal Records mellett ő az ikigai nevű kollektíva alapítója, amit a pénteki Kindergarten másik fellépőjével együtt közösen igazgat. soup szettjeiben a minimal, techno és break különleges esszenciája érvényesül, a hipnotikus hangzásvilág köré alakítva. Ezúttal pedig egy minimum 3 órás b2b keretén belül egyesítik erőiket!

Na de mi is az az ikigai? Röviden megfogalmazva: a boldogság záloga. Ha gyakran gyötörnek kétségek, és sokat töprengsz a saját utadon (vagyis azon, hogy merről jöttél és merre tartasz), valószínűleg még nem találtad meg a saját ikigaidat. Pedig a „japánok titka”, vagyis az ikigai mindannyiunkban ott rejlik. Felfedezésével megtapasztalhatjuk azt az érzést, hogy van értelme az életünknek, van miért reggelente felkelni az ágyból. Tesszük mindezt hitelesen, belülről fakadó életörömmel, valamint azzal a tudattal, hogy életünk és mi magunk is értékesek vagyunk.

Ez a mentalitás pedig tökéletesen rezonál azzal a fajta messzióval, amit a Kindergarten útján mi is képviselni próbálunk.

A fel- illetve levezetésért ezúttal Nicolaus Made, az Oscillator Records alapítója, Ben Dover, a Kindergarten rezidense, valamint rav:n felel, akinek a nevével már nem csak a Fabrikában találkozhatunk egyre gyakrabban!

Hogy mitől olyan különleges helyszín a Fabrika, azt legutóbb 10 pontban próbáltuk összefoglalni. Nincs még egy hely a városban, ahol ilyen jól megférnek egymás mellett a huszonévesek és az 50+-os korosztály. Ez az egyik utolsó bázis, ami valóban kiérdemli az „underground” jelzőt.

A Fabrika a korábbiakhoz képest jelentősen megnövekedett tánctérrel, italpulttal és november óta immáron az egyedi vizuált képező LED-csíkok egész sorával várja a partiarcokat az ehhez megfelelő sötét, gyártelepi feeling megtartása mellett.

Mivel a helyszín befogadóképessége erősen limitált, érdemes előre megváltani a belépőt a biztos bejutás érdekében!

Esemény: https://www.facebook.com/events/3702023823450587
Jegyek: https://cooltix.hu/event/660afa5df749e6fda16bf2b7