Egy amerikai lány túladagolta magát a Berghainban és meghalt

Tavaly már megindult a szóbeszéd, miszerint egy fiatal lány összeesett a klubban, azonban az esetről ezidáig semmilyen hivatalos megerősítés nem történt. A történet a napokban látott napvilágot. Történt ugyanis, hogy a német Der Spiegel magazin riportere, Alexander Osang tavaly nyáron éppen Berlin-Tegel repülőtéren várt az indulásra, ahol találkozott egy lelkileg teljesen összetört házaspárral és a fiúkkal. Az esetről az érintettek csak fél évvel később tudtak nyilatkozni az újságírónak. Carlo 36 éves, los angeles-i start up vállalkozó. Tavaly nyáron európai körutazást terveztek a feleségével, a 30 éves Jennifer-rel, aki pedig a regényét írta. Nizzából érkezett a gépük. Június 21-én szálltak le Berlinben. Négy napot terveztek a német fővárosban. Csatlakozott hozzájuk Rob, egy közös barátjuk Hollandiából.

A kötelező turistalátványosságok után rögtön belevetették magukat az éjszakába. Pénteken a Watergate-ben kezdtek. Fél 4-kor indultak vissza a szállásra, Carlo három extasy tablettát vásárolt hazafele menet az utcai árusoktól. Egyet magának, egyet Rob-nak, egyet pedig Jennifer-nek. Másnap sokáig aludtak, Jennifer délután négykor kelt fel. Elmentek vacsorázni, beültek egy koktélbárba, majd éjfél körül megérkeztek a Berghian-ba és beálltak a sorba. Nagyjából egy órát várakoztak, mire végül bejutottak. Ezután egy igen alapos motozás következett, amelynek során a személyzet elkobozta Jennifer kábítószerét. Rob végül 10 euró / db áron szerzett új tablettákat a WC-ben. Mindegyikük bevett egyet-egyet. Rob és Carlo a tegnap beszerzett, Jennifer pedig az újonnan vásárolt lasztiból fogyasztott. Minden a legnagyobb rendben zajlott, mígnem Jennifer egyszer csak eltűnt. Carlo fél 5-kor írt neki SMS-t, hogy nem találja. Nem érkezett válasz. Egészen reggel 5 óráig.

“Gyertek le, a ruhatár mögé. A barátnőd túladagolta magát. Segítségre van szüksége”. A srácok azonnal odarohantak. Jennifert egy idegen lány társaságában találták meg. Egy kanapén ült. Remegett és nagyon izzadt. Habzott a szája, a teste görcsbe rándult. Carlo megkérdezte a lánytól, hogy hívott-e orvost. A lány azt felelte, hogy nem, 1-2 óra és minden rendben lesz. Sok ilyet látott már korábban. Carlo-t ez nem nyugtatta meg. Könyörgött, hogy azonnal hívjon orvost. Jennifer egyre rosszabbul nézett ki. Negyed óra elteltével végül kihívták a mentőket, akik két percen belül meg is érkeztek.

Jennifer ekkor már nem reagált, a pupillái ki voltak tágulva. Az első diagnózis szerint mérgezést kapott. Mint kiderült, összesen két tablettát vett be. Mire megérkezett az intenzívre, már kómába esett. Carlo és Rob taxival mentek utánuk. A lánynak megállt a szíve, kétszer kellett újraéleszteni, majdnem 42 fokos láza volt. Jennifer 10.33-kor hunyt el.

Jennifer elsőgenerációs ázsiai bevándorlók egyetlen gyermeke volt. Amerikában is járt bulizni és ott is élt különböző illegális szerekkel. Hamarosan Jennifer és Carlo szülei is megérkeztek Berlinbe. Carlo július 30-án hagyta el Berlint, Jennifer szülei pedig július 1-én, a lány hamvaival, amit a Csendes-óceánba szórtak. Az ügyben semmilyen nyomozás nem indult, a rendőrség nem vizsgálta a Berghain személyzetének felelősségét és a dealer kézre kerítésében sem voltak érdekeltek. Augusztusban megérkezett a toxikológiai vizsgálat eredménye is: a halál oka igen magas hatóanyagtartalmú MDMA elfogyasztásával áll összefüggésben. Az ügyvédek ugyanakkor rámutattak arra, hogy Jennifer halálát meg lehetett volna akadályozni abban az esetben, ha előbb érkezik a segítség. Jennifer halála után néhány órával ugyanakkor egy félmeztelen magatehetetlen bosnyák fiatalemberhez riasztották a rendőröket a Berghainban, akinél egy csomó drogot találtak. Ennek ellenére a két ügyet nem vizsgálták együtt. A klub felelősségét később sem vizsgálták.

Berlinben sok klub megszenvedte már az egyre szigorodó hatósági eljárásokat. De úgy tűnik, hogy a Berghain szent és sérthetetlen. A tavalyi év első tíz hónapjában egyébként 146 kábítószerrel összefüggő haláleset történt Berlinben. Az áldozatok egyharmada külföldi volt. Igaz a többségük heroin túladagolásban halt meg. Úgy tudjuk egyébként, hogy ez volt mindez idáig az első olyan alkalom, amikor egy halálesetet konkrétan a Berghain-nal hoztak összefüggésbe, míg ha a valóság valószínűleg árnyaltabb képet is mutat.

Forrás: [Der Spiegel]


Szólj hozzá!

Leave a Comment