MÁS BOLYGÓ: Kerekasztal-beszélgetés és party a Fogas Házban

A kilencvenes években sokan utaztak Más bolygókra. A korábban Keleten ismeretlen acid és techno, valamint a Nyugatról érkező elektronikus zene egy generációt ragadott magával. A berlini fal leomlása után Kelet-Európát elárasztotta a Nyugat, az underground, amelyból többek között a Tilos az Á, a Tilos Rádió, az FMK klub acid partijai, X-lab partik a Tituszékkal, Hyperspace, a Kopaszi gát nedves hajnali ciripelése, a Cinetrip, a Fáklya klub teknós ütései vagy a kultikus Frankhegyi partik is kinőttek.

Wunder, Fabricius Gábor Más bolygó című regényének főhőse pedig mindezt végignézte, miközben azon gondolkodott, hogy vajon képesek leszünk-e valaha Nyugatiak lenni, itt Kelet-Európában.

A Más bolygó című regény egy road trip, melyben a napfényes, csillogó, szabad európai táj besötétedik, és vészjósló homály borítja be Budapestet és Kelet-Európát. Nincsenek célok, csak az út a fontos, Nyugatra, múltba, jövőbe.

December 10-én újra útra kelünk, a Más bolygóra. Várunk minden érdeklődőt kerekasztal-beszélgetésünkre, az azt követő filmvetítésre és egy hajnalig tartó tripre a korszak szellemében!

LINE-UP:

HÁZ:
Palotai
Bernáthy Zsiga (live)
Titusz
Infragandhi
Cyborg Templar
Dork

KERT:
Beat On The Brat DJ’s
Soulcure

LIEBLING:
Kerekasztal beszélgetés:
Fabricius Gábor
Kömlődi Ferenc
L. Laki László (Cinetrip)
Barotányi Zoltán (DJ Minek)
Csete Manek Gábor

A vásznon két alap dokumentumfilmet prezentálunk:
Techno: Az egyén diadala
Partik népe

Fabricius Gábor: Más bolygó
www.europakiado.hu/konyv/750034/mas-bolygo/

Esemény: https://www.facebook.com/events/519422188244042/


Szólj hozzá!

Leave a Comment