Újonnan induló sorozatunkban olyan dj-ket szeretnénk bemutatni nektek, akik egyre nagyobb nemzetközi sikernek örvendenek, miközben még igencsak fiatalok, vagy már nem is éppen olyan fiatalok, de hazánkba még nem jutottak el.

davidaugust.jpg

A még csak mindig 21 éves David August kapcsolata a zenével akkor kezdődik, mikor szülői nyomásra zongorázni tanul. Később azonban megszereti. Olyannyira, hogy az idő múlásával egyre jobban kitűnik David tehetsége. Első dj fellépésére mindössze 15 évesen kerül sor, emellett már producerkedik is, első lemeze 2 évvel később jelenik meg Oliver Koletzki kiadójánál, a Stil Vor Talent gndozásában „Praha EP” címmel. Ezt követi néhány hónappal később a„Trumpets Victory” címre elkeresztelt korong, ami óriási sikereket ér el. Innentől kezdve csak felfelé ível a karrierje. Hamarosan újabb otthonra lel Solomun kiadójánál, a Diynamic Recordsnál. Rezidens lesz a hamburgi EGO-ban, 17 évesen már akkor nevekkel zenél együtt, mint például Carl Craig, Format B, Troy Pierce, vagy éppen Oliver Koletzki. Hamarosan óriási elismerés éri, „True Romance” című zenéje Sven Väth „Cocoon Compilation K” válogatására is felkerül.

Azóta számtalan megjelenést könyvelhetett el a Diynamic, valamint a SVT gondozásában, legismertebb trackjei a „Moving Day”, valamint a „Hamburg is for lovers”, egyébként ő is a hanza városból származik.

21 évesen már bejárta a fél világot, olyan klubokban tette tiszteletét, mint például a Panorama Bar vagy a Fabric, de fellépett az idei Awakenings Fest-en is. David August több, mint egy dj vagy producer, ő egy igazi zenész. Reméljük hamarosan kishazánkban is megcsodálhatjuk ezen képességeit!