1998 október 29-én kezdődött minden a kölni Kompakt kiadónál. Ezen a napon került a lemezboltokba Jürgen Paape és a Triumph, a KOM 001-es jelzésű EP. A Michael Mayer, Wolfgang Voigt és az előbb említett Jürgen Pappe vezette legendás labelnél pedig azóta már a sokadik jubileumot ünnepelhették. Nemrégiben megjelent a háromszázadik 12″-es lemez a The Field és a Cupid’s Head – The Gas Remixes EP. A 300-as címke apropóján sokan valami különlegeségre számítottak, de valójában ez a lemez a No. No… című track fantasztikusra sikerült John Tejada remixétől eltekintve semmi extrát nem tartalmazott.

Augusztusban érkezik viszont a 303-as darab, mégpedig Wolfgang Voigt kezei közül. A kiadó társtulajdonosa meglépi azt, amire sokan vártak és egy valódi zenei csemegével rukkol elő. A 303-as címkéjű lemez a Roland cég ikonikus hangszere, a TB303-as jelzésű szintetizátor előtt adózik. Voigt visszakanyarodik ezzel karrierje kezdeti szakaszához, mikor először ismerkedett meg a legendás géppel és nem kis örömet szerez majd a Kompakt kiadó és főleg az acid-house rajongóinak!

KOM303_10"_Sleeve_2_colneu.indd

Az Instant 303 augusztus 15-től lesz kapható, a kiadvány borítóját pedig az acid house szinonímája, a sok sárga smiley díszíti majd.

forrás: http://www.xlr8r.com/news/2014/07/wolfgang-voigt-pays-tribute-rola