Ma este debütál Budapesten a RESET projekt, egy Párizsból indult kezdeményezés ami rögtön első alkalommal olyan előadókat kínál a hazai közönségnek mint a brit Radio Slave és a német Marcel Fengler. A projektmenedzserek, Kenny Wrucka és Arthur Nozen szavai következnek:

Mivel ez az első alkalom, hogy Budapestre látogattok szeretném ha bemutatnád a RESET projektet néhány mondatban!
A projekt 2 éve indult Párizsban. Valami újdonságot szerettünk volna vinni a francia zenei életbe. Nyilván korábban is mindannyian az e-zene nagy rajongói voltunk de az a furcsa érzésünk támadt, hogy valami hiányzik a párizsi éjszakából. Valami amit látni, érezni lehetett más városokban. Elkezdtünk tehát dolgozni egy nagy projekten, összpontosítva minden apró részletre: a videók, a beállítások, a körítés és még sorolhatnám. Valami mást szeretnénk ajánlani, mint a klasszikus klubestek. Már az első RESET buli óta az a fő cél, hogy hozzunk létre egy speciális kapcsolatot a közönségünkkel. Nem egy átlag hétvégi bulit akarunk ajánlani, egy olyan klasszikus helyszínen, ahol fellép egy este 3 DJ és valahogy mégsem az igazi a hangulat. Igazi show-t próbálunk kreálni, egyedi helyszíneken, egy különleges univerzumot, amit a közönség felfedezhet ez alatt a felejthetetlen éjszaka alatt. Amit mi szeretnénk egy igazi interakció a közönséggel. Több, mint egy egyszerű party. Azt szeretnénk, hogy a közönségi egy valódi élménnyel legyen gazdagabb, amikor a RESET rendezvényeire ellátogat.
Egy éve szervezzük a bulikat Párizsban és túl vagyunk néhány igazán emlékezetes estén. Ezért úgy döntöttünk, hogy elkezdünk terjeszkedni és az új kihívás az lenne, hogy az embereket nemcsak Franciaországban, hanem Európa-szerte táncra bírjuk.
Mindig is érdekelt, hogy felfedezzünk új kultúrákat és hogy új emberekkel ismerkedjünk meg na és persze az új tapasztalatokat gyűjtése is fontos. Az osztrák BSE-crew és köztünk már egy ideje szorosabb a kapcsolat, néhány eseményünk már sikeresen lezajlott Bécsben, ezen kívül pedig jártunk már Londonban és Berlinben is. Persze emellett folyamatosan keresünk új helyszíneket és természetesen már érdeklődtünk többször egy esetleges event kapcsán Budapestről is, ami szerintem az egyik legjobb város
Európában ha szórakozásról van szó.
Itt vagyunk tehát és Február 20-án szombaton elhozzuk nektek Radio Slave-et és Marcel Fengler-t a PRLMNT klubba. Alig várjuk, hogy ti is megismerhessétek a mi univerzumunkat!

Ahogy az imént említetted is, Párizs az egész RESET projekt központja és ti is onnan jöttök. Nagyjából hol van a ti pozíciótok a párizsi klubéleten belül?
Így van, Párizs az ahol minden elkezdődött, így ez a város különleges jelentéssel bír számunkra. Mindannyian ezer szállal kötődünk Párizshoz, ezért is szeretnénk ide koncentrálni a tevékenységünk jelentős részét.
Van két havonta megrendezésre kerülő eseményünk a Faust Club-ban valamint a Showcase-ben. Két nagyon mitikus klub a III. Alexandre híd lábánál a Szajna folyó partján. Dolgozunk néhány nagy szabadtéri projekten is melyek ezen a nyáron kerülnek megrendezésre és lesz majd egy RESET rendezvény a legendás Rex Club-ban is néhány hónapon belül.
A részleteket egyelőre titokban szeretnénk tartani de fogtok még hallani RESET projektről az idén júniusban megrendezendő barcelonai Sónar fesztiválon is!

Ha már Párizsnál tartunk. Szinte mindenki ismeri a Rex Clubot ahol nemsokára ti is megmutathatjátok mi is a RESET projekt. Viszont hogy jellemeznéd nekünk Párizs éjszakai életét?
Franciaországban a 90-es évek után a rave partik tilalma miatt éveken át igazán csendes éjszakai élet volt a jellemző a fővárosra.
Köszönhetően néhány promóternek és az olyan kluboknak mint az előbb is említett Rex Club vagy a Concrete – akik nem függesztették fel az underground programokat – tanúi lehettünk a techno reneszánszának. Ami Párizsban az elmúlt 5 évben lezajlott az minden képzeletet felülmúlt.
Ha megnézzük az eseményeket az utóbbi hónapokra bontva, a francia főváros minden egyes hétvégére olyan programokat kínál, ami alapján kijelenthetjük: a párizsi éjszakai élet az egyik legkomolyabb és egyben a legváltozatosabbak egész Európában.
Csak nézzétek meg a júniusban megrendezésre kerülő Weather Fesztivál programját. Azt hiszem, felesleges ezután bármit is hozzátenni az előbbiekhez 🙂

RESET 2 – Welcome to the Temple – Maya Jane Coles, Nozen, Who @ Electric – 18.04.14 from Antoine Netter on Vimeo.
Végül, de nem utolsó sorban: mit várhatunk tőletek a közeljövőben Budapesten?
Több bulit tervezünk sok-sok meglepetéssel!
Még csak kezdünk ismerkedni a magyar piaccal de a városnak különleges hangulata, és speciális jelentése van számunkra. Egyik első célunk 2016-ra, hogy egy havonta jelentkező rezidenciánk legyen Budapesten.
Nyitány szombaton a PRLMNT-ben, ami terveink szerint egy hosszú történet első epizódja lesz!
Mint látható, már az első alkalom is egyedinek és különlegesnek ígérkezik. De mi nem elégszünk meg ennyivel és már régóta dolgozunk a következő hónapok ennél is őrültebb programjain! Maradjatok velünk!]]>