Nagyon úgy néz ki, hogy Budapest mellett Kölnbe koncentrálódik a magyar elektronikus zene színe-java. Na persze ez erős túlzás, de tegnap olvashattatok nálunk egy hírt (ITT), miszerint, a Kompakt sublabelje, a KX Doborcsi Krisztián, azaz Forteba személyében magyar producer munkáit fogja megjelentetni a közeljövőben. Most pedig egy másik legendás német platform, a városi rivális Traum Schallplatten is magyar producerrel erősít! Peet után most Dovim az akire érdemes odafigyelni, mert már második megjelenését hallhatjuk a kölni címkénél!
Magyar Csaba, aka Dovim budapesti elektronikus zenei producer/live act/DJ. A zenével 7 éves kora óta foglalkozik aktívan. Nagybetűs zenész, több éves komoly háttérrel. Csellón, később nagybőgőn tanult, 2010-ben diplomázott a Zeneakadémia nagybőgőművész/tanár szakon. Azóta is aktív zenekari muzsikusként dolgozik.

Az elektronikus zenével, zeneszerkesztéssel nagyjából 16 éve foglalkozik de csak 5-6 éve komolyabban. Az elején sokmindenbe belekóstolt zenei irányzatok tekintetében: Techno, Drum and Bass, Ambient, Experimental, illetve Jazz elemek, és nyilván a klasszikus zene is hatással volt rá. Az utóbbi időben inkább a melódikus techno/electronica/ambient tengelyen egyensúlyozik „experimentális” módon. Nagy hatással voltak rá többek között a Kraftwerk, Jeff Mills, Carl Craig, Ken Ishii, Heiko Laux, Josh Wink, Aphex Twin, Plaid, a Boards of Canada ,Biosphere, Pete Namlook, Brian Eno, később pedig Dominik Eulberg, Max Cooper, és a Minilogue kiadványi.
Ez utóbbiak „vezettek” a Traum Schallplatten-hez, melynek sublabelénél, a My Best Friend ltd.-nél jelent meg első kiadványa 2015 októberében A Scolopendra című EP a pozitív szakmai visszajelzések mellett azért is fontos kiadvány, mert a 4 számos EP-ről 2 track-et is játszott John Digweed a februárban megjelent Live in Montreal lemezén.Ezt a kiadványt követte előbb a Cryo Gemini EP, szintén 2016 februárjában, majd a Makaratta 2016 szeptemberében. Nemsokára, egészen pontosan októberében remixerként is bemutatkozik, Robert Babicz ambient lemezén fog szerepelni egy darabja, vlamint hamarosan egy újabb izgalmas,magyar kiadványon is, szintén remixerként! Érdemes rá odafigyelni

Contact:
Facebook
Twitter
Soundcloud]]>