A hírt a Sankeys facebook oldalán tették közzé csütörtök éjjel, majd ezt hivatalos bejelentés is követte, a Manchester News információi szerint a Beehive Mill épületet ingatlanfejlesztők vásárolták meg.

A twitteren a hozzászólásokat követve már érezhető volt, hogy történik valami a klub körül, facebook oldalukon pedig a következő poszt jelent meg:

“Ahogy sokan már értesülhettetek arról a közösségi média oldalain, rajtunk kívül álló okok miatt be kellett zárnunk.”
“Reggel hivatalos közleményben fogjuk részletesen megmagyarázni mi is történt. Szeretünk titeket és köszünjük a kedves szavakat.”

A Beehive Mill egy régi pamutszövöde, a Savills ingatlanügynökség által nyilvántartott ingatlan, és a hírt, miszerint az épületben lakásokat kívánnak majd kialakítani, Tony Hill, egy a klubbal együttműködő cég, a Radius Security igazgatója, tudatta emailben a személyzettel és a hirdetőkkel egyaránt – állítja a Manchester Evening News.

“Amint azt már tudjátok, tárgyalások folynak a Beehive Mill épület vagyonkezelőivel azzal kapcsolatban, hogy azt valamikor esetleg bérbe adnák szívesen a Sankeysnek.”
“Nyilvánvalóan azért nem állapodtak meg még a felek, mert egy lakóépületekkel foglalkozó ingatlanfejlesztő vásárolta meg az egész épületet, és a jövőben lakásokat szándékozik kialakítani abban.”
A Sankeys kezei úgyszólván meg lettek kötve, miután bérleti szerződésük tavaly nyáron lejárt, és a bérbeadó úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg azt – gondolja Hill. Majd azt is hozzátette hogy a csapat más helyszín után néz és a jövőben is megtartja rendezvényeit.