Bár a kábítószer illegális és káros, egyesek mégis bármire képesek, ha úgy kívánja meg az üzlet. Rengeteg furcsa történetet hallottunk már arról, hogyan buktak le drogcsempészek, de most egy csokorba gyűjtöttük nektek a legjobbakat vagy a leginkább balul elsült akciókat.

KOKAIN A LÓ FEJÉBEN

Új-Zéland történetének legnagyobb fogása volt, amikor 2016 júliusában 9 millió euro értékben találtak kokaint, amit egy flitterekkel díszített lófejben próbáltak meg becsempészni az országba. Mintha a Thomas Crown-ügy című filmből merítettek volna ihletet, ezt a gyönyörű lovas alkotást nem kevesebb, mint 35 kg kokainnal tömték meg, amiért a három tettesre akár életfogytiglani szabadságvesztés is várhat a szigetországban.

lófej

DROGKATAPULT

Nem, ez nem a Flúgos futam vagy a Simpson család egyik epizódja. Ez valóban megtörtént.
“Ain’t no border fence high enough”- énekehelhették volna a klasszikus slágert.
A csempészek katapult segítségével próbálták meg “átcsempészni” a marihuánát a mexikói határon az Egyesült Államokba. Ez a halva született ötlet sajnos nem teljesítette be a hozzá fűzött reményeket, a kábítószert lefoglalták. Igazán kár, pedig a mondás szerint bolondnak kedvez a szerencse.

arizona-mexico-border

BANÁN FIASKÓ A TESCOBAN

A Tescoban a legkisebb is számít, de ebben az esetben elég nagy adag kokainról beszélhetünk. A szupermarket-óriás az angliai Wokinghamben vette át a piszkos banánszállítmányt. Igen, a gyümölcs ezúttal kicsit fehérebb volt, még annál az alkalmazottnál is, aki kipakolta a finom, sárga kincset, ami 1kg fehér porral érkezett. Hogy ehhez valakinek a szupermarketből volt-e köze, egyelőre még nem tisztázott, de a rendőrség továbbra is nyomoz.
Akárhogy is, mivel az áru értéke elérte a 600 ezer fontot, és bárki tervét hiúsították is meg, a banán ezután már biztosan nem a kedvenc gyümölcse.

nanas

EGY MILLIÁRD TABLETTA!

10 ezer az már rengeteg. 100 ezer már már szinte elképzelhetetlen. 1 millió? Annyi a világon nincs! És mit szólnál az 1 milliárdhoz? Egymilliárd ecstasytabletta előállításához elegendő alapanyagot foglaltak le ugyanis a holland hatóságok az elmúlt hónapban Zeeland tartomány egyik településén, a belga határ közelében. A jármű rakterében egyebek mellett 100 palack hidrogént, 15 tonna nátrium-hidroxidot és 3000 liternyi más vegyszert találtak. A lefoglalt anyagok értéke a helyi lapok szerint több százezer euró, de a magyar piaci árat nézve, darabonként ezer forinttal számolva ezermilliárd forintos fogásról van szó. Ez minden idők legnagyobb fogása.

dutchseize

A TESCO SEMMI AZ ALDIHOZ KÉPEST

Azt gondoljátok, hogy elég durva, ami a Tescoban történt? Ez semmi, ahhoz képest, ami az Aldi-ban!
2015-ben ugyanis egy hasonló dolog történt. Egy másik banánszállítmány, egy másik hatalmas adag kokain, csak ez éppen 600 ezer font helyett 15 millió dollárt kóstált. Lehetséges, hogy a Tesco bukás ennek következményeképp történt meg, gondolták ‘ez mekkora ötlet, mi is próbáljuk ki’. Akárhogy is történt, hasonlóan csúnya lett a vége: busás haszon helyett lebukás következett.

aldi

VALÓDI KINDER MEGLEPETÉS

Kindertojásokba rejtett kokaint foglalt le a rendőrség London északnyugati részén a Jono’s Pubban. Menj a francba, Jono.
Jono pubját azzal vádolták, hogy miután több alkalommal is lefoglaltak kindertojásba rejtett kokaint, úgy tettek, mint aki semmiről sem tudott. Két tojást találtak egy novemberi razzia során téglák közé elrejtve, amely öt és hat adag kokaint tartalmazott, míg egy másik egy férfi alsónadrágjából került elő, miután megfenyegették, hogy levetkőztetik. Be kell vallani, ez nagyon ötletes, de mi nagyon csalódottak lennénk, ha kokain lenne a kindertojásunkban, nem pedig egy tíz perc alatt összerakható műanyag helikopter, amit végül egy perc alatt összetörünk.

kinder

DROGOK  ÉS DRÓNOK

Több drónt is elkaptak már egy pentonville-i börtön körül, amint a fogvatartottaknak szállítottak telefonokat és kábítószert. Tavaly augusztusban egy gyanúsan viselkedő férfit láttak a börtön környékén ólálkodnil, akiről később kiderült, hogy nemcsak békés megfigyelője volt az eseményeknek, hanem valójában ő irányította a raboknak összekészített szállítmányt. Igazán találékonyak voltak ők is, de vajon komolyan gondolták, hogy ez tényleg működni fog?

dron

Forrás: http://mixmag.net/feature/seven-drug-stories-that-will-make-you-laugh-cry-gurn/13