A 2018-as ADE LIVE zenei felhozatalába került többek között Róisín Murphy, Agar Agar, Red Axes (live) és Eefje de Visser, de a program folyamatosan bővül az október 17-21-ig tartó Amsterdam Dance Event-re.
Az elmúlt három évben a live előadások fontos szerepet kaptak az ADE fesztivál-programjába, az ADE LIVE-on keresztül.
Az ADE LIVE kétnapos bemutatóprogrammal készül a Melkweg, Paradiso és Sugar Factory-ban, ahol a látogatók és a szakmabeliek felfedezhetik új elektronikus zenei művészek live előadásait és technikájukat.  Az ADE Live a kalandos zene szerelmeseinek sok lehetőséget kínál, például az egyelőre még a háttérben bujkáló művészeket segíti, hogy felfedezzék őket. Kiállhatnak a reflektorfénybe, ahol bemutathatják tehetségüket bookerek, szervezők, szakemberek előtt. Ebben az évben számos új és rendkívüli tehetségeket ünnepelhetünk.
Tavaly néhány híresség, mint Fatima Yamaha, Hercules & Love Affair és Marian Hill mellett olyan feltörekvő zenészek is szerephez jutottak, mint Nambyar, Phlake és Témé Tan. Együtt megmutatták, hogy az elektronikus live zene megérdemli, hogy helye legyen az Amsterdam Dance Event kínálatában.
Az idei felhozatal még nagyobb nyomot hagy a fesztivál programjában, köszönhető a nu-disco királynőjének, Róisín Murphy-nek. A Moloko-s időszaka óta az ír vokalista már bebizonyította, hogy mennyire innovatív és milyen meglepetéseket tud okozni szokatlan pop zenéjével. Csak úgy, mint a synth-heavy electro zenész, Agar Agar vagy Red Axes punky techno live-ja és az álmodozó Eefje de Visser. Az ADE LIVE harmadik kiadása ismét ígéretesnek tartja a zenei tehetségek széles skáláját.
20171019_Melkweg_ADELiveDay27137__MarkRichter_
ADE LIVE 1. nap
ADE LIVE Paradiso
Dátum: Október 17. Szerda, 19.00
Helyszín: Paradiso
Line up: Ama Lou / Dâm-Funk [live] / LYZZA / Róisín Murphy
ADE LIVE Sugar Factory
Dátum: Október 17. szerda, 19.00
Venue: Sugar Factory
Line up: Diron Animal / The Mauskovic Dance Band / XOA [live]
ADE LIVE 2. nap
ADE LIVE Melkweg
Dátum: Október 18. Csütörtök 18:30
Helyszín: Melkweg
Line up: Agar Agar / Amy Root / CIFIKA / Red Axes [live]
ADE LIVE Sugar Factory
Dátum: Október 18. Csütörtök 18:30
Helyszín: Sugar Factory
Line up: Eefje de Visser / Haiku Hands / WWWater
Jegyek:
Az ADE Live programjai az ADE PASS-al is látogathatóak. ADE PASS és külön jegyértékesítés ITT
Info:  www.a-d-e.nl]]>