Több, mint félmillióan látták már a videót. Egy öltönyös fiatal srácról szól, aki tanácstalanul álldogál az egyik fesztiválon. Látszólag fogalma sincs arról, hogy hova keveredett és szemmel láthatóan nem is igazán érzi otthon magát. Nagyon abszurd az egész szituáció. Kíváncsi voltam, hogy mi lesz a vége, ha már ilyen unott fejjel áll ott. Aztán jött a drop, emberünk pedig teljesen bevadult! Egy olyan táncot nyomott le, ami alatt egyből leesett, hogy az egész felvétel csak poén, nagyon is éli ő ezt a bulit. A videó szélsebesen terjedt az Interneten, több tucat ismerős üzenőfalán láttam és látom azóta is folyamatosan. Mígnem felfigyeltem egy kedves ismerősöm postjára a Facebookon, miszerint ő úgy tudja, hogy magyar a srác. Na persze, hallottunk már sok ilyet. A hazai közvélemény a mai napig meg van például győződve arról, hogy a Titanic fedélzetén az utolsó pillanatokig kitartó zenekar tagjai is magyarok voltak. Ebből egyébként egy szó sem igaz, viszont ez a fesztiválos téma csak nem hagyott nyugodni. Az Internet világában szerencsére bárkit megtalálhatunk pillanatok alatt, így aztán vettem a bátorságot és ráírtam főhősünkre angolul. Veszteni valóm végülis semmi nem volt. Annál nagyobb meglepetés ért, amikor hamarosan meg is érkezett a válasz, ami így szó szerint így szólt: “Szia. Hát remélem ezzel megválaszolom a kérdésed ???” Az események innentől igen csak felpörögtek, úgyhogy nem sokkal később összeírtunk néhány kérdést, Ricsi pedig el is küldte nekünk a válaszokat.

Amikor először láttam a videót, azt hittem, hogy egy érettségiről odatévedt srácot látunk, aki nem igazán találja a helyét. Aztán persze jött a nagy meglepetés. Ez is volt a célotok?
Fél évvel a fesztivál előtt jött az ötlet, hogy mi lenne, ha felvennék egy öltönyt…Ami ugyebár egyáltalán illik oda sem a hardcore szcénában, sem a többi fesztiválon. Úgy csinálnék, mint aki csak nézne ki a fejéből, szar a zene, unatkoznék, nem tetszene az egész…Hát gondoltam legyen egy ilyen! Odamentem, ott álltam negyed órát, mint aki halálra unja magát. Nem volt egyszerű, mivel nagyon szeretem a zenét, a zene a mindenem. Mellettem állt vagy tíz jó barátom és ilyenkor próbáljál meg ne rájuk nézni vagy röhögni…nem olyan egyszerű! És nem is igazán terveztem, hogy ezt valaha is fel fogom tölteni az Internetre. A tömegnek csináltam, aki ott volt, hogy röhögjenek egy jót és elküldhessem a barátaimnak. De a végén csak felkerült az Internetre, az egyik haverom – aki egyébként ott sem volt a helyszínen – ami a Defqon1 Festival – megkérdezte, hogy felrakhatja-e a. Először csak a “Hardcore Germany” nevű FB csoportban rakta ki. Onnan indult az egész.
Máskor is szoktál öltönyt viselni?
Hát nem igazán 🙂 Idén halt meg a nagypapám, az ő temetésére vettem fel először.
A videó letarolta az Inernetet, kétségtelenül az idei év egyik, ha nem a legnépszerűbb bulizós videója a neten. Számítottál rá, hogy ekkora sikere lesz? Mikor érezted azt, hogy hűha, ezt mások is szeretik?
Először ugye nem is terveztem, hogy felkerül az Internetre. Aztán miután kikerült a csoportba, rögtön jöttek a lájkok, pár óra alatt már több ezren látták. És akkor még mindig csak arról a zárt facebook csoportról beszélünk. Aztamindenit, már akkor sem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz, de a nézettség napról napra ment csak ment feljebb és feljebb. Egész nap csörgött a telefonom és írogattak a közösségi oldalon én meg csak lestem, hogy mi van. Úgyhogy nagy örömet okozott nekem, hogy ekkora sikere lett és remélem, hogy másoknak is tetszik ez az egész.
Mennyiben változtatta meg a videó a bulizási szokásaidat? Mikortól kezdtek felismerni az emberek? Sokan odajönnek hozzád?
Annyira nem változtatta meg a szokásaimat, néha most is felveszem ezt az öltönyt, ha bulizni megyek. Nem mindig hordom végig, mert azért elég meleg van benne. Hát sokan jönnek, igen… 🙂 Egy példát tudok mondani erre. Nature One-on öltönyben két nap alatt kb. 200 emberrel csináltam képet, de még öltöny nélkül félmeztelenül a kempingszékemben ülve is többen megismertek. Úgyhogy igen… elég nagy sikerem van azóta minden bulin 🙂
ricsi2
A Defqon1-on készült a videó, ami egy hardstyle / hardcode stílusra szakosodott fesztivál. Milyen bulikba jársz?
Általában minden hétvégén eljárok bulizni és mindenféle hardcore / hardstyle / rawstyle / frenchcore / industrial / uptempo / terror / speedcore zenéket meghallgatok. Legszívesebben ez utóbbi kettőre járok, de mindenfajta keményvonalas zenét szívesen meghallgatok. Mást csak ritkábban szoktam, ez az igazi nekem!
Facebook oldaladat egyre többen követik. Így írsz magadról: “Hardcore is leven, hakkuh is life, if u like dat, leave me a like”. Az olvasók közül valószínűleg sokan nem tudják pontosan mi az a hakkuh. Mesélnél róla?
Hakkuh-nak hívják azt a táncot, amit  a hardcore / gabber zenére táncolnak.
Hol laksz pontosan?
Németországban élek, pontosabban Bajorországban, Coburg városában.
MIóta élsz külföldön? Milyen gyakran jársz Magyarországon? Hazai bulikba szoktál járni?
Hat és fél éve lakom Németországban. Anyukámmal jöttem ki és a testvéreimmel. Előtte Egerben éltünk. Magyarországon még nem voltam bulizni, innen azért elég messze van és drága lenne eljutni. De remélem, hogy hamarosan sikerül megnéznem valamelyik nagyobb fesztivált otthon is. Köszönöm szépen, hogy megkerestetek. Még soha nem csináltam ilyet korábban. Remélem elnyerte a tetszéseteket. Légyszi írjatok feedback-et, és ha még bármire kíváncsiak vagytok, nyugodtan keressetek meg a Facebookon vagy a Youtube-on is.
]]>