Ben Dust nem túl bőbeszédű, de beszél helyette első siker-megjelenése, a Homeless, mely egy csapásra hódította meg a tánctereket, Adam Beyer, Marco Carola, Monika Kruse és sok más neves fellépő lemeztáskájából gyakran előkerülve. Egy kis német faluból származik, de néhány év alatt nagyot fordult vele a világ. A február 23-án újonnan induló #SAVETHERAVE sorozaton először hallhatjuk Budapesten, ami előtt a következő rövid, de annál tömörebb beszélgetést ejtettük meg vele.

2016-ban egy szempillantás alatt robbantál be a köztudatba, Homeless című első megjelenéseddel. Milyen érzés volt, hogy nagy kedvenceid, Gayle San és Adam Beyer is azonnal ráharapott a zenédre?

Hihetetlen érzés, a mai napig lilabőrös leszek, ha rágondolok.

Sokan játszották akkoriban, egészen Marco Carola-tól Monika Kruse-ig. Mit gondolsz, mi okozta ennek a számnak az azonnali átütő sikerét?

Senki nem hisz egy ilyen sikerben és ezt a mai napig nem fogom fel. De örülök a bátorításnak, amit kapok.

kép 2

Az azonnali produceri siker milyen hatással volt a munkádra?

Ezt nem könnyű megmagyarázni. Gyakran belső benyomások vagy tapasztalatok inspirálnak.

Hogyan nőtt Ben Dust tere az elmúlt három évben? Merre fordultál meg, ami jelentős eredménynek számít?

Elégedett vagy, amikor befejezed, de én még mindig messze vagyok attól. Kíváncsi vagyok, mit hoz az élet következőre. Már teljesítettem kis álmokat a fellépésekkel például a Nature One-nál.

Az sem elhanyagolható, hogy mi volt a Homeless előtt? Honnan érkezik Ben Dust és milyen gyökerekből táplálkozik a jelene?

Egy német kis faluból, Rheinland Pfalz tartományból származom. Időközben elköltöztem Würzburgba, ahol az ügynökség is megtalálható, akikkel a legszorosabban dolgozom.

Hogyan telik ez a jól épülő jelen? Miken dolgozol mostanában? Hogyan járod a világot?

Jelenleg egy új projekten dolgozom, egészen pontosan egy új albumon. Izgatott vagyok, hogy ez az egész dolog hova tud felfejlődni világszinten.

kép 3

Most egy teljesen új sorozat vendégeként érkezel Budapestre, ami a Save The Rave nevet viseli. Mit jelent számodra a „rave”?

15 éves korom óta hallgatok rave zenét. Számomra ez a zene azt jelenti, hogy arra az időre szabad vagyok és elfelejtek minden stresszt, ami jelen van az életemben. Ez azóta sem változott meg.

Ha már Budapest, most lépsz fel először Magyarországon. Mit hallottál az itteni elektronikus zenei kultúráról? Van valami, amit szeretnél megnézni a fellépésed előtt vagy után?

Azt hallottam, hogy a klub kultúra mozgalmas és energikus. Voltam már Budapesten „nyaralni”, a város gyönyörű, de jelen pillanatban nagyon várom az eseményt, és hogy együtt bulizzunk.

kép 4

Üzennél valamit a magyar közönségnek, hogy miért legyenek ott az első magyarországi fellépéseden?

Szerintem a magyar ravereknek és nekem egy fantasztikus élményben lesz részünk. Nincs szükség szavakra. Ahol a szó elbukik, ott a techno beszél.

Milyen igaz… Legyen így, köszönjük az interjút!

Ben Dust február 23-án először lép fel Budapesten, amit a TIRP Hajóra szervezett, első #SAVETHERAVE bulin tesz meg, a horvát Insolate-tel karöltve. Erős menet várható, melyre még elővételben lehet jegyet kapni. Szombatig itt egy pár szett Bentől: