A legfrissebb kiadványa ráadásul az Airsound Records-ot is átlagtempó fölé tolta!

Ha Dél-Amerika, azon belül is kiemelten Argentína elektronikus zenei életét emlegetjük fel, akkor arról tömegeknek jut eszébe a progressive house, pedig ez nem fedi a teljes valóságot! A jelen helyzet egyre inkább arra mutat, hogy sokasodnak a techno producerek az Újvilág déli részén is.

Erre tökéletes példa a magyar illetőségű Airsound Records többszörös behatása, amit a techno szcénára rendre gyakorol. Áprilisban a venezuelai Juan Trujillo jelent meg a címkén, most pedig már az argentin Rhombic uralja le a teret.

Magyarosan mondjunk csak annyit: Rhombic rombol, és hallgatva az ASR 046 sorszámú Cordobazo EP-t ez így is történik! Elég, ha csak azt vizsgáljuk, hogy az átlagos 128-130 BPM számú tempót ő nem szégyellte 133-ra, egy track erejéig pedig még 135-re is feltolni.

A címadó Cordobazo track még csak egy hideg űrt teremt, jól megágyazva a folytatásnak, amit a Catarsis formabontása már szépen meg is tölt, a maga acid-rave hatásaival. A Stacker már egy interkontinentális űrtalálkozó alapzajául is szolgálhatna, alulról építkező öblös hangjaival és csikorgó felső elhúzásaival.

Végül ezt fejeli 135-ös tempóra a Viento De Agosto fantázianévvel ellátott rohanás, ami teljességre emeli az argentin producer összesítve 23. megjelenését.

Ez a szám is jól igazolja a dél-amerikai techno egyre fokozódóbb jelenlétét, amit az Airsound nem fél kiásni a föld alól és behúzni a piac középpontjába! Joseph Capriati, Slam, vagy Stiv Hey már jó véleménnyel volt a megjelenésről, amit a Beatporton megtalálunk és most bele is hallgathatunk:


Ha tetszett a kiadvány, akkor kövesd az Airsound Records közösségi oldalát, hogy ne maradj le a kiadó további híreiről sem!