Az új kiadvány bemutatja a 90-es évek technójának nyers energiáját.

Tilman Brems 1984 óta él Berlinben, ahol testközelből volt lehetősége végig nézni, végig élni, és nem mellesleg fotósként végig fotózni a berlini rave kultúra fejlődését, melyből most kiadott egy 185 oldalas átfogó fotógyűjteményt.

Az Over Rainbows | Zeitmaschine Book, azaz Szivárványok Felett | Időgép Könyv címen megjelent kiadvány Berms 1991 és 1998 között készített képeit tartalmazza. Ekkoriban Berlin éjszakai életét, annak művészi természetét, a zenei produkciókat igyekezett élethű formában képre vinni.

Abban az időben a Tresor klubnak és a Frontpage nevű techno magazinnak is dolgozott és közel 20 ezer képet készített. Ebből került kiválasztásra 183, ami jól szemlélteti a korai techno kultúráját, természetesen analóg fotókon keresztül vitt krónikával.

Ez egy rövid bepillantás az akkori múltba, ami bemutatja az emberek életét, a divatot, az életmódot, a művészeket és az akkor felszabadult önkifejezést.

Az Over Rainbows mindösszesen 100 darabban limitált példányszámban készült el, mely érthetően szinte azonnal el is fogyott, de ide kattintva már elő lehet rendelni az újra nyomásból, ahol egy kis videón is lehet látni, miről is van pontosan szó, de Tilman Brems oldalán 33 képet meg is tudunk nézni a sorozatból, ITT!

Illetve felmerül a kérdés, vajon a hazai techno kultúra fejlődéséről képesek lennénk ehhez hasonló válogatást összeszedni?

Minden esetre az időszakhoz kapcsolódóan az már jó hír, hogy a 10 éves fennállását ünneplő Watergate úgy érkezik október 11-én Magyarországra, hogy az érintett időszak kezdőpontját, a berlini fal 30 évvel ezelőtti leomlását is hivatott megeleveníteni egy showcase során!