Nem is olyan régen olvashattatok nálunk egy rövid kis cikket minden idők egyik legnépszerűbb hanghordozó formátumáról, az idén negyvenedik születésnapját ünneplő CD-ről, majd akadt egy újabb szülinap is, az idén szinten kerek évfordulót ünneplő Walkmané. Most pedig jöjjön egy lista a kazettás magnóba való hanghordozókról, pontosabban azokról amelyekért a legtöbbet fizettek valaha.

A kazetta piaca növekszik ugyan de meg mindig relatíve kicsi, az értékesített kazetták az összes eladott hanghordozó mindössze 1,8%-át adják. Az előző ebben összesen 200 ezer kazetta tranzakciót bonyolítottak az oldalon. Ez nagyon magas szám ugyan, de az ilyen tranzakciók meg sem közelítik a CD vagy bakelit eladások számát. 

A Top100-as listára kizárólag olyan darabok kerültek fel, melyek több mint $500 értékben cseréltek gazdát, a legdrágább példányért pedig több mint $4000 fizetett új tulajdonosa. Találunk itt Coldplay, Metallica, Iron Maiden, Korn, Madonna, Erasure vagy Boards Of Canada megjelenést, de például a The Smashing Pumpkins – The Smashing Pumpkins ; a Macintosh Plus – Floral Shoppe; a Ramleh – Awake!; és a Depeche Mode – Violator albuma többször is felbukkan a listán. A TOP100-as listát ITT tudjátok megnézni.

Forrás: Discogs