A brit DJ / producer március 6-án hunyt el a berlini Charité egyetemi klinikában. A szomorú hírt azonban csak nemrégiben tették közzé a művész hivatalos Facebook oldalán. A bejegyzést a felesége, Fidelity írta, melyből kiderült, hogy Jonty SkruFFF már régóta küzdött a rákkal. A betegségét egészen a halálát megelőző napokig titokban tartotta, nem szerette volna ugyanis, ha máshogy kezelik és addig folytatta az ő imádott életét, amíg csak lehetséges.

Jonty Skrufff 2004-ben kezdett el DJ-zni. Nem telt el sok idő és a londoni Fabric, valamint a Pacha Ibiza rezidensi pultjában találta magát. 2008-ban költözött Berlinbe. 2012-ben lett a legendás helyi klub, a Sisyphos rezidense.

Producerként olyan nagynevű kiadóknál jelentek meg zenéi, mint például a Sisyphon, What Came First, vagy éppen a Shitkatapult. Több neves rádióműsort is vezetett a Dance Paradise, Pioneer DJ Radio, Radio FG’s Underground FG, Ministry of Sound Radio és BLN.FM hullámhosszán és zenei újságíróként is közreműködött.

Személyében a berlini elektronikus zenei színtér egyik legmeghatározóbb arca távozott. Halála az egész szcénát megrengette. Olyan nagynevű művészek búcsúztak el tőle, mint a Pet Shop Boys, Peggy Gou, vagy éppen Honey Dijon.